SUP túra Tihanyból Sajkodra

Látványos SUP túránkon körbe evezzük a Tihanyi-félszigetet a Gödröstől az apátság alatt elhaladva egészen a híres sajkodi strandig!

A Tihanyi domb lábánál a Gödrös településrészen található Kajak-Kenu pontból indulunk a félsziget kerülő túránkra. A Balaton egyik legszebb vízitúrája ez a szakasz, melyet kedvünkre kiegészíthetünk egy Őslevendulás gyalogtúrával is.

1. nap

13 km

A Tihanyi-félsziget Magyarország egyik legszebb tájai közé tartozik. Ezt a csodás vidéket fedezzük fel most új szemszögből - a vízről. A kerékpárút mellett taláható Kajak-Kenu Pontban bérlehetünk felszerelést, majd némi gyakorlás után indulhatunk az evezésre. A Tihanyi-félsziget csúcsánál ügyeljünk a kompközlekedésre, de egyébként a part közelében maradva teljesen biztonságosan túrázhatunk. A sajkodi partszakasz egyedülálló abból a szempontból, hogy itt az erdő eléri a vizet, így a fák lombjai alatt suhan tova a SUP deszka, egészen a Balaton egyik legklasszabb strandjáig, ahol ebédelhetünk is. Ha még érzünk magunkban erőt és érdekel minket a botanika, akkor a deszkákat a parton hagyva sétáljuk fel a híres Tihanyi Őslevendulásig, amely innen nem messze található, majd az élménydús nap után evezzünk vissza Tihanyba.