Ráckeve - Angyali-sziget kerülés

Ráckeve a Duna partján található, egyedi hangulatú település. A folyó csodás túrákat kínál azok számára, akik a nyugodt, csendes vízű Duna szakaszon kerülnének közel a természet szépségeihez.

A Ráckevei(Soroksári) Duna névadó városa az egyik legszebb látvánnyal rendelkező település. A város előtt egykor hajómalmok kelepeltek, de a víz ma is fontos szerepet játszik Ráckeve életében. A túlparton található strand kiváló kiindulási pontja a vízitúráknak. Rövid, de izgalmas túránk ideális kezdők számára. 

1. nap

14 km

Ráckeve városával szemben található a strandról indul a túránk - melynek célja, hogy egy kellemes bemelegítő evezés után kerüljük meg a híres Senki-szigetet. A ráckevei Árpád-híd alatt átkelve a fűzfák árnyékában található Balabán-lagunában folytatjuk. A lagúna gazdag növény- és állatvilágát megfigyelve evezünk át a csatornán, mely felett hidak ívelnek át. az Angyali-szigetet, amely Ráckeve legnagyobb szigete. A sziget északi területe még szinte érintetlen vadon, belső tavacskái költőhelyek a madaraknak és ívóhelyek a halaknak. A sziget déli csúcsától visszafordulva kellemes tempóban evezhetünk vissza Ráckevére, hiszen ezen a szakaszon alig van sodrás.