Fonyód - Balatonszemes

A gyönyörű panorámát kínáló Fonyód kettős dombjáról leereszkedve egy hangulatos vízitúra megállóhelyről indíthatjuk túránkat. A Fonyódi Kajak-Kenu pontból Balatonszemesig evezhetünk - vagy épp fordítva.

A hangulatos Fonyódon és a gyönyörű fekvésű Balatonszemesen is találunk egy-egy Kajak-Kenu Pontot, ahol SUP deszkára pattanva vagy épp kajakba szállva, kenuba ülve túrára indulhatunk a Balatonon. Erőnlétünknek megfelelően válasszuk ki az aznapi távot, ha nem vagyunk gyakorlott evezők, akkor inkább osszuk kettét ezt a 24 kilométeres túrát és színesítsük egy sétával a fonyódi dombokon vagy épp bérelt kerékpárral térjünk vissza kiindulási helyünkre. Ha megszerveztük a hajók szállítását, kerékpártúra keretében is visszatérhetünk Fonyódra, vagy ellenkező irányból indulva is teljesíthetjük ezt a túrát. 

1. nap

24 km

Fonyódról indulva keleti irányban evezünk a partot követve. Érdemes Balatonlellén megállni strandolni egyet és ebédelni, hogy ne a legnagyobb hőségben evezzük, majd délután indulni tovább. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű ivóvizet vigyünk magunkkal és gondoskodjunk arról, hogy a fejünket védjük a napszúrástól egy kalappal, sapkával. A leégés ellen használjunk naptejet, főleg a gyermekek napvédelmére figyeljünk fokozottan. Amennyiben viharjelzést észlelünk, haladéktalanul kössünk ki - a Balatonon nagyon gyorsan megváltozhat az időjárás. Észak felé tekintve a tanúhegyek sorának látványa kíséri utunkat - ha megérkezünk Balatonszemesre, a híres Kistücsök étteremben meg is ünnepelhetjük a teljesítményünket.