Dunabogdány - Római-part

A klasszikus vízitúra a Szentendrei–Dunán, majd a folyó fővárosi szakaszának felső részén. Az útvonal Dunabogdány – Tahi – Leányfalu – Szentendre – Római-part között húzódik, egész napos kihívást jelent.

Dunabogdány kiváló szabadstrandjától indul egy napos túránk, amely a legendás Római-parton ér célt. A kényelmes evezéssel, több megállóval is reggeltől estig teljesíthető útvonalat nyugodtan ajánljuk a vízi sportokkal még csak ismerkedők számára, hiszen a Szentendrei-szigetet nyugatról övező folyóágban nem jellemző a nagy hajók forgalma.

1. nap

28 km

Dunabogdánynál nagyon hagulatos strandon indíthatjuk vízitúránkat. Magas vízállásnál a Duna szinte a fák tövében csobog, de nyáron, mikor alacsony a vízszint nem csak a kavicsos partvonal kerül szárazra, hanem attól kissé távolabb, bokáig érő vízben megközelíthető újabb lakatlan sziget is megjelenik - ezt is gyakran használják megállóhelynek a túrázók. A település büszkesége ez a széles, napsütötte strand, amely kiváló vízitúra megállóhely. Nyári napokon rengetegen érkeznek ide pihenni, fürdeni, élvezni a Duna menti hangulatot. Kiváló hely ez a gyereknek a sekély folyóban pancsolni, a felnőtteknek pedig szalonnát sütni, napozni, horgászni.

Leányfalu is megállásra csábít, de ha elértük a kiemelt turisztikai célpontnak számító Szentendrét, akkor még egy kellemes belvárosi sétával vagy egy jó lángossal is színesíthetjük a mai evezést.

A Dunáról egyedi kilátás tárul elénk a történelmi belváros felé, de ha innen tovább evezünk a főváros irányába, akkor még számos élményt gyűjthetünk. A Lupa-sziget is megállásra csábít, de ha elértük a kiemelt turisztikai célpontnak számító Római-part egyedi hangulata mindennél vonzóbb, itt még egy kellemes Dunaparti fröccsözéssel is zárhatjuk a kalandot.