Főoldal Térkép Események Hírek Túrák Megállóhelyek Lapátos védjegy Kapcsolat Tudástár

Vadregényes-tavirózsás túra a Ferenc-tápcsatornán


túra adatai

Közepes, Gyerekbarát, Egyirányú
Baja - Dávod
23.6 km
4 óra

túra leírása

Bajáról indulva Bátmonostoron, Nagybaracskán keresztül Dávod-Püspökpusztáig evezünk vadregényes, majd tavirózsás vízen.

A bajai Deák Ferenc zsilip rekonstrukciója megtörtént, de kiinduló pontunk a zsilip után a Ferenc-tápcsatorna. Vízre szállni a kicsit köves, de lapos partról tudunk. Innen indulunk a vadregényes úton.
Bajáról indulva első állomás, mint helyi túra kiindulópont lehetne a Nagybaracskán az 5107. számú út és a Ferenc-csatorna keresztezésében lévő közúti híd. Ennek közelében van a Bárkacsárda és a Ponty-Poronty Vendégház. Nagybaracskán jelentős települési turizmusfejlesztés történt a Füzes Ó-Dunát érintően. A település határában számos halastó helyezkedik el, melyeket szintén érdemes felkeresni.A túra útvonalán Dávod település határában található a Dávodi Gyógy- és Strandfürdő és a Dávodi Földvári tó Természetvédelmi terület. Ezek megközelítése a Ferenc-csatornát keresztező 51147 számú, a településről a fürdőhöz vezető úton lévő híd szelvénye.
Az országhatár közvetlen közelében, Hercegszántón az 5151-es út és a Ferenc-csatorna kereszteződésében lehetne a túra harmadik, utolsó állomása. Innen közelíthető meg a Gemenc Zrt. Karapancsai Kastély és Major épületegyüttese.
A térség a Duna-Dráva Nemzeti Park közvetlen szomszédságában, illetve annak területén található.

Térkép