Főoldal Térkép Események Hírek Túrák Megállóhelyek Lapátos védjegy Kapcsolat Tudástár

Csepeli Zarándokút


túra adatai

Könnyű, Gyerekbarát
Budapest - Budapest
9.7 km
3 óra

túra leírása

A Soroksári-Duna csendes, nyugodt vízfelülete ideális kezdő túrázóknak, kisgyerekes családoknak is. Már a budapesti szakasznak is nyaralóhangulata van, közel van a városhoz, de távol a város zajától. Ez a könnyed túra akár egy délelőtt alatt is teljesíthető.

Itt evezett nap mint nap Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus is, aki 2008-ban edzés közben hunyt el tragikus hirtelenséggel. A túra a nevét viselő megállóhelyről indul. Lefelé haladva az első tájékozódási pont a csőhíd, alig másfél kilométerre a starttól, délre tőle a csepeli kajak-kenu pálya jelzőoszlopai állnak ki a vízből. A Csepeli Kajak-Kenu Egyesület vízi megállóhelynél megpihenünk, uszonnázunk. A stég mellett egy fűzfa árnyékában van az egykori kenus szépen karbantartott emlékhelye. Továbbindulva lefelé a jobb part parkos részről a vizet nézi Kolonics György szobra, mellette hajós játszótér.

A csepeli komp után néhány száz méterrel balra fordulunk, beevezünk a Molnár-sziget mögötti kis ágba, és visszafelé itt jövünk. A meleg nyári napokon előfordulhat, hogy ezt a szakaszt teljesen beborítja a hínár és a békalencse, ezért ilyenkor visszafelé is a nagy ágban kell mennünk.

A nyaralók, stégek mellett felevezve hamar eljutunk a csőhídig, ahonnan már nincs messze a cél. 

Térkép