Főoldal Térkép Események Hírek Túrák Megállóhelyek Lapátos védjegy Kapcsolat Tudástár

Szentgotthárd–Csörötnek


túra adatai

Közepes, Egyirányú
Szentgotthárd - Csörötnek
11.3 km
2 óra

túra leírása

Túránk első állomása Magyarország legnyugatabbra fekvő városa lesz, azon belül az Alpokalja Motel és Kemping Szentgotthárd. Közvetlenül az osztrák határ mentén, a szlovén határ közelében található helyszín a Rába és Lapincs összefolyásánál található. A három nemzet kultúráját, hagyományait egyesítő települést ismerhetünk meg. Itt található hazánk első hajócsúszdája is.

A túra hossza 11,3 km, amit a Rába gyors folyásának köszönhetően nagyon hamar meg lehet tenni. A folyó ezen szakaszán sok a kanyar és a víz is igencsak sekély. Az éles folyókanyarokban gyakran leérhett a hajó alja, ezért ez a túra inkább tapasztaltabbaknak ajánlott.

Szentgotthárdról indulunk, a hajókat a Füzesi út Rába-hídja mellett tudjuk vízre rakni a töltés oldalában kialakított földút-sólyán. Az első két kilométer még viszonylag nyugodt, eseménytelen – ideális, hogy megszokjuk a járműveink. Két kilométer után kezdődik az ország legizgalmasabb sodrású folyószakasza: kanyarok, zátonyok, lassú és gyors részek váltakozása...

Magyarlaknál a vízlépcső mellet át kell emelni a hajókat, innen már csak másfél kilométerre van Csörötnek. Közvetlenül a csörötneki híd után a jobb parton kikötve érjük el a célállomást: az Akácfa Kempinget.

Megállóhelyek

Térkép