Gébárti-tó, Zalaegerszeg

Gébárti-tó, Zalaegerszeg

8900 Zalaegerszeg, Gébárti út 64.

A dimbes-dombos Zalában kirándulva az egyik legkellemesebb meglepetés, mikor a rekkenő hőségben egy tó bukkan elénk. A zalai dombok között rengeteg mesterséges tó található - a helyiek ezek partján töltik a nyarat, kiváló programnak számít a strandolás a természetes vizekben. Zalaegerszeg egyik természeti értéke a Gébárti-tó - a népszerű szabadidős központ most új szolgáltatásokkal bővült, mely megalapozza a vízi turizmust.

Mit érdemes tudni?

A Gébárti-tó hangulatos pihenőhelyet kínál a zalaegerszegiek számára - de a parton üzemelő kempingbe az ország távoli részeiről is visszatérnek, hogy a tó partjának parkosított, sétautakkal átszőtt, kellemes kikapcsolódást nyújtó környezetben töltődjenek fel. A környéken kiváló kerékpártúrákat tehetünk, felfedezve a zalai dombok és erdőségek tájait, a túra után pedig az Aqacity csúszdáival szórakoztathatjuk magunkat.

Nevezetességek, látványosságok

A patkó alakú mesterséges tó felszínét azonban eddig csak horgászladikok szelték - pedig a nyugodt víztükör ideális helyszínt kínál a vízi sportok és szabadidő számára is. A 31 hektáros vízfelület már a kajak-kenu sportág számra is fontos helyszínné vált - a parton egy csónakház és vizesblokkal ellátott öltöző várja a szabadidejüket lapáttal a kezükben eltölteni vágyókat. Az ősszel átadott létesítmény kulturált környezetet teremt arra, hogy a vízes sportok szerelmesei hódolhassanak szenvedélyüknek. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség mobil-csónakház programjának köszönhetően megvalósult fejlesztés megalapozza a zalaegerszegi vízi sportélet fejlődését, szolgáltatásaival növeli a Gébárti-tó turisztikai vonzerejét.

Egészségügy, elsősegély

Orvosi rendelő:

Zalaegerszeg, Köztársaság útja 55/A

Telefon: (92) 510 153

Gyógyszertár:

Zalaegerszeg, Körmendi út 19, 8900

Telefonszám: (92) 599 094