Főoldal Térkép Események Hírek Túrák Megállóhelyek Lapátos védjegy Kapcsolat Tudástár

Akácfa Kemping és Vízitúra Kikötő és Táborozóhely

Csörötnek

9962 Csörötnek, Vasúti út 8-10.

Közelben


Hajótípusok

kajak
Wifi Parkoló Hajóbérlés Hajószállítás Ivóvíz Tűzrakóhely Sátrazási lehetőség Meleg zuhany

Leírása

"Egy hely, ahol egymásra talált a természet és a kultúra" Akácfa kemping a vízitúrázók kedvelt megállóhelye, a Szentgotthárdot követően az első biztonságos kikötési pont a folyón. Szép, nyugodt környezet várja a pihenni vágyókat, az evezősöket.

Csörötnek közkedvelt megállóhelye és bázisa a vízitúrázóknak, a vadvízi evezés szerelmeseinek. A Rába közúti hídja után közvetlenül a jobb parton idilli környezetben található a 2006-ban épült és azóta folyamatosan fejlesztett Akácfa Kemping és Vízitúra Kikötő Táborozóhely. A vendégek rendelkezésére áll egy 140 m2 alapterületű fogadóépület nagy terasszal, konyhával, zuhanyzókkal, WC-vel. A kempingben tűzrakóhely, szabadtéri kemence, kerti kiülők, homokfoci-pálya, víz és áramvételi lehetőség szolgálja a vendégeket. A kemping területén csak sátrazási lehetőség, valamint lakókocsik fogása biztosított, egyéb szálláshely nem áll rendelkezésre. A kemping területén ingyenes WiFi biztosított. A rendelkezésre álló 8 db három személyes RTM kenukkal lehetőség nyílik evezős túrák szervezésére is a csörötneki RÁBARÁTOK Víziturisztikai Szabadidő és Sportegyesület képzett túravezetőinek közreműködésével. A kemping szezonálisan működik (március közepétől november közepéig fogad vendégeket). A közelben (50 m) élelmiszerbolt és kisvendéglő található A kemping előzetes foglalási rendszerrel rendelkezik, mely a www.csorotnek.hu felületen elérhető. A kemping üzemeltetője: Csörötnek Község Önkormányzata.

Programok

Minden év júniusának közepén kerül megrendezésre a Nyárköszöntő Rába Party, melynek keretében a szórakoztató programokon túl halászléfőző versenyre kerül sor. A rendezvény résztvevői felejthetetlen élménnyel és gasztronómiai élvezettel gazdagodhatnak. A Rába völgyében elhelyezkedő település csodálatos adottságú dombvonulatai már a középkorban is a Szentgotthárdi Ciszter Apátság birtokaként a tájegység bor- és gyümölcstermesztésének egyik jelentős színtere volt. A Rábától délre húzódó dombvonulatok napfényben gazdag lejtőit főképp szőlő borítja. A csodálatos környezet, az erdők nyújtotta nyugalom meghitt, családias hangulattal tölti meg a Szőlőhegyet, amely közkedvelt pihenő és kirándulóhellyé alakult. A szőlőhegyi „Ciszter” kilátóból a Rába-völgy csodálatos panorámája tárul a látogatók elé. A szőlőtermesztés és borkészítés a középkor óta töretlen hagyományokra tekint vissza a településen. A bor története egybeolvad az emberiség történelmével, és ez igaz Csörötnek vonatkozásában is. Ezt a történelmi örökséget ápolva hagyományosan szeptember utolsó hétvégéjén felelevenítjük a szüret vidám hangulatát a Csörötneki Szüreti Vigadalom keretében, hogy méltó módon megünnepeljük a szőlőben végzett egész éves verejtékes munka gyümölcsét.

Térkép

Értékelések

Új értékelés

Név *
Email cím *
Hozzászólás

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

korábbi értékelések

Jelenleg még nincsen értékelés, legyél az első!