Főoldal Térkép Események Hírek Túrák Megállóhelyek Lapátos védjegy Kapcsolat Tudástár
Augusztus 12-én Tisza-tó Átevezés és Átúszás

Idén nyáron ismét itt a lehetőség, hogy valaki evezzen, vagy ússzon, vagy akár mindkettőt megtegye a Tisza-tavon! Augusztus 12-én Abádszalókon ismét megrendezzük a Tisza-tó Átevezés és Átúszást, amelyre már lehet nevezni a tiszato2023.hu oldalon!

Két sikersportág, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) közösen összefogva 2021-ben rendezte meg először a Tisza-tó Átevezést és Átúszást, amelyen akkor mintegy ezer induló vállalta legalább az egyik kihívást. 2022-ben a tó alacsony vízszintje miatt az eseményt törölni kellett, idén azonban szervezők ismét várnak mindenkit az Abádszalóki Strandon.

Augusztus 12-én Tisza-tó Átevezés és Átúszás

Augusztus 12-én bárki átevezheti, átúszhatja, de akár mindkettőt megteheti Magyarország második legnagyobb állóvizét. Az átevezők bármilyen kézzel hajtható vízi járművel – kajak, kenu, SUP, sárkányhajó - a strandtól indulva, egy Kiskörei fordulóval ugyanoda visszaérve 8 kilométert teljesítenek. Azok, akik inkább az úszást választanák 3,6 kilométert tesznek meg az Abádi-öbölben. Fontos, hogy a két útvonal nem keresztezi egymást!

Augusztus 12-én Tisza-tó Átevezés és Átúszás

Nevezni előzetesen a tiszato2023.hu oldalon keresztül lehet egészen augusztus 9-ig vagy ezt követően a helyszínen, az esemény napján. Mindenki, aki legalább az egyik távot teljesíti, az online letölthető emléklap mellett befutóérmet is kap, illetve kategóriánként a legjobb három helyezett különdíjban is részesül. Akik pedig július 14-ig neveztek, megkapják a Tisza-tó Átevezés és Átúszás hivatalos pólóját is!

A részletes versenykiírás és minden további információ szintén megtalálható a tiszato2023.hu oldalon. Találkozzunk Abádszalókon!