Főoldal Térkép Események Hírek Túrák Megállóhelyek Lapátos védjegy Kapcsolat Tudástár
Több, mint négyszázan rajtoltak a Mosoni-Dunán
event 2023.04.25.

Szombaton egy időben két eseményt is rendeztek a Mosoni-Dunán. Az igazolt versenyzők számára ismét megtartották a Mosoni-Duna 75 leevezést, ugyanakkor kezdetét vette a szabadidős szezon is, a Hazai Vizeken sorozat első állomása Mosoni-Duna Túraverseny volt. Összesen több, mint négyszázan szálltak vízre, a rendkívül sikeres napról Weisz Róbert a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) regionális működésért felelős alelnöke, a Graboplast Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu szakosztályának vezetője, egyben a két esemény főszervezője számolt be honlapunknak.

“Még sosem volt ilyen jó az időjárás, biztosan ez is hozzájárult ahhoz, hogy ennyien álltak rajthoz. Harmadjára szerveztük meg a vadregényes Mosoni-Dunán a versenyt. Két, egymástól teljesen különálló esemény volt: a túraverseny az amatőr sportolók számára került kiírásra, a másik pedig az igazolt versenyzők leevezése volt. Összességében több, mint négyszázan álltak rajthoz és ami igazán az örömünkre szolgált, hogy majdnem százhatvanan a szabadidős közegből érkeztek. Ebből is látszik, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szabadidős kajakozás, kenuzás.”

Több, mint négyszázan rajtoltak a Mosoni-Dunán

A leevezés és a túraverseny résztvevői is négyféle táv közül választhattak, amelyek más és más helyszínekről rajtoltak el:

  • Rövidtáv (8km): Győrzámoly
  • Hosszútáv (16km): Dunaszeg
  • Extrém 45 (45km): Kimle
  • Extrém 75 (75km): Mosonmagyaróvár

A nevezők bármilyen kézzel hajtható vízi járművel elindulhattak, volt aki versenykajakkal, SUP-al, vagy outriggerrel állt a rajthoz, de előfordultak 10-20 fős sárkányhajós csapatok is.

A cikk további részletei a Magyar Kajak-Kenu Szövetség oldalán olvashatók.

https://kajakkenusport.hu/hir/tobb-mint-negyszazan-rajtoltak-a-mosoni-dunan