Főoldal Térkép Események Hírek Túrák Megállóhelyek Lapátos védjegy Kapcsolat Tudástár
Számtalan program, érintetlen és túlzsúfoltságtól mentes környezet – ez a Vidám Delfin

A Vidám Delfin Vízibázis, Kemping, Panzió és Éttermet Tiszabecsen, az ország szinte legkeletibb csücskében fekvő településen találod! Készülj fel egy egy- vagy többnapos kiruccanásra a Felső-Tisza partján!

ENGLISH

A vérbeli vízitúra-kedvelőkön túl talán neked is kevésbé cseng ismerősen a település, vagy akár a bázis neve. Ezért engedd meg, hogy beevezzünk a helyre, ami megannyi élményt és csodát rejt magában. A tiszabecsi bázison az igényeknek megfelelően egy nemrégiben átadott, felújított kemping, valamint panzió is található, ahonnan sétatávolságra helyezkedik el a helyi strand is.

A kényelmen felül természetesen – ha már itt jársz – feltétlen ragadj felszerelést és légy részese az aktív kikapcsolódás előnyeinek.

Tedd csónakod a kristálytiszta vízre ott, ahol először teszi be lábát a Tisza Magyarország területére.

Nem vagy még jártas a vizes programokban? Nem gond.

Aggodalomra semmi ok, hiszen egy-egy vízretétel, túra alkalmával senkit nem engednek el oktatás és gyakorlás nélkül! Így volt ez egy idei júniusi alkalommal is, amikor egy ideérkező csoport kezdte meg a környék felfedezését:

Az ideérkezők több lehetőség közül is választhatnak attól függően, hogy egy vagy akár többnapos túra iránt érdeklődnek. Mi most egy egynapos túrát mutatunk be.

A Tiszabecs és Szatmárcseke közötti szakasz teljes szívvel ajánlott mindenkinek függetlenül attól, hogy kezdő vagy haladó, először vagy sokadjára ül hajóban. A Tiszának ezen szakasza kanyarokban, kavicsos partokban gazdag, ami az önfeledt strandolás, napozás, kikapcsolódás tökéletes helyszíne lehet. Habár a teljes túra 24 km hosszú, lehetőséged van megállni és fújni egyet, miközben hűsölsz a vízben.

Ha kevésbé vagy oda a vizes dolgokért, akkor is van itt számodra programlehetőség! Bérelhető kerékpárral megismerheted a Tiszahát kultúrtörténetét és falvait is: Milotát, a dió őshazáját; Tiszacsécsét, ahol Móricz Zsigmond szülőháza is van; a helyi református templomot; vagy akár Tiszakóródon a túri bukógátat, Túristvándin a híres vízimalmot.

+1 érv a vízitúra bázis mellett: kiváló csillagtúra központ is, így az Öreg-Túr és a Szabályozott-Túr folyók összes beevezhető szakasza is könnyen elérhető innen. A személyeket autóbuszokkal szállítjuk az állomások és a kemping között.

Szóval mire vársz még? Gyere és fedezd fel ezt a még érintetlen tiszai gyöngyszemet, vízen vagy szárazföldön.

A vízitúra mától ne csak egy lapátolás, hanem egy fantasztikus, élményekkel teli kikapcsolódás legyen!

--- --- --- --- --- --- --- --- ---

Many programs, an untouched and uncrowded environment - this is Vidám Delfin

You will find Vidám Delfin Water Base, Camping, Pension and Restaurant in Tiszabecs, which is located almost in the farthest point of the country in the east. Get ready for a one- or several-day trip on the banks of the Felső-Tisza!

Perhaps neither the name of the city nor even the name of the base does not sound familiar to you and also for the real water tour enthusiasts. Therefore, allow us to paddle to the place, which hides so many experiences and wonders. The base in Tiszabecs has a recently renovated camping and a pension, where from the local beach is within walking distance.

In addition to comfort - if you're already here - be sure to take equipment and be part of the benefits of active recreation. Lay your boat on the crystal-clear water, where the Tisza first enters the territory of Hungary.

Are you not yet experienced in water programs? No worries.

There is no reason to worry, because no one is allowed to go on a tour without training and practice! That was also the same on an occasion in June this year, when a group arriving here and began to explore the area:

Those arriving here can choose from several options, depending on whether they are interested in a one-day or even several-day tour. We are now presenting a one-day tour.

The area between Tiszabecs and Szatmárcseke is wholeheartedly recommended to everyone, regardless of whether you are a beginner or an advanced rider, whether you are sitting in a boat for the first time or many times. This part of the Tisza is rich in curve and gravelly banks, which is the perfect location for bathing, sunbathing and relaxation. Although the whole tour is 24 km long, you have the opportunity to stop and take a break while cooling off in the water.

If you are less interested in the watery things, there is still a program here for you! You can get to know the cultural history and villages of the Tiszahát with a rental bike.: Milota, the homeland of the walnut; Tiszacsécse, where you can find the home of Zsigmond Móricz; the local reformed church; or even the tumbling dam in Tiszakóród or the famous water-mill in Túristvánd.

+1 argument pro to the water tour base: excellent star tour route center as well, so all sections of the Öreg-Túr and Szabályozott-Túr rivers can be available easily from here.

So, what are you waiting for? Come and discover this untouched asset of the Tisza, on water or on land.

From now on, the water tour should not only be a rowing, but a fantastic recreation full of experiences!