Főoldal Térkép Események Hírek Túrák Megállóhelyek Lapátos védjegy Kapcsolat Tudástár
Ilyen volt az első Dunakanyar Bike&Boat

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és az Aktív Magyarország közösen rendezték meg a Dunakanyar Bike&Boat túrát! A pénteki esemény résztvevői a Váci Karakán csónakházától kerékpárral indultak el Nagymarosra, ahonnan visszafele már kenukban vezetett az út. Egy fantasztikus túra élménybeszámolója következik:

A Váci Karakánból indultunk kerékpárokkal Nagymaros felé az EuroVelo 6-os bicikliúton. A szakasz teljes hosszában jól kiépített – a verőcei kerékpársáv kivételével – közúttól távolabb réteken, ligeteken át, illetve a Duna-parton halad.

Nagymaroson a Tandem büfénél egy órát töltöttünk el, ahol házi limonádé és finom sültkolbász várt minket. Itt cseréltük a kerékpárokat hatszemélyes Kalandor kenukra. 

Az idő egész nap tiszta volt: napsütés néhány felhővel. A Dunakanyarban lefelé csorogva gyönyörködtünk a Visegrádi fellegvárban és a Salamon-toronyban, majd kikötöttünk a Szentendrei-sziget északi csúcsánál, az ártéri erdős rész melletti kavicsos strandon. Miután innen tovább indultunk kialakult egy kisebb spontán verseny is a csapathajók között.

Nagyon szép volt a vízről a két hegy közti völgybe épült Kismaros látványa, illetve a régi verőcei védmű a korzóval. Vác felett beeveztünk egy kis Duna-ágba, a parti magas löszfal tövében hattyúk úszkáltak. Kellemesen elfáradva érkeztünk vissza a Karakánba ahol gyors pakolás után még egy uzsonnára is volt időnk."

Csak ajánlani tudjuk mindenkinek ezt a csodálatos túraútvonalat, amelynek a részletei alább közvetlenül elérhetők:

Dunakanyar biciklivel és kenuval
Vác – Vác
Közepes 39.7 km 6 óra

Az útvonal a kerékpáros és vízi túratípust ötvözi egy programban. A szárazföldi szakasz sík terepen halad, a vízi szakaszon a sodrás segíti az evezése, emiatt családoknak is ajánlott, közepes nehézségű túra.

Részletek