Főoldal Térkép Események Hírek Túrák Megállóhelyek Lapátos védjegy Kapcsolat Tudástár
TÖRÖLVE: BALATON-ÁTEVEZÉS

RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY A HERVIS BALATON-ÁTEVEZÉS MEGTARTÁSÁVAL KAPCSOLATBAN‼️

A Hervis Balaton-átevezést az eredetileg kijelölt időpontban, július 30-án a térségbe érkező, a vártnál erősebb hidegfront miatt nem lehetett megrendezni. Tíz óra után nem sokkal Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke a Zamárdi Szabadstrandon felállított színpadon sajnálattal jelentette be az esemény elhalasztását az eredetileg tervezett, augusztus 6-i pótnapra.
Ennek megfelelően a Szervezőbizottság az elmúlt napokban minden előkészületet elvégzett, hogy az átevezést sikerüljön a hétvégén megrendezni.
Mindazonáltal az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint az alábbi időjárási viszonyok várhatók augusztus 6-án, szombaton Zamárdiban:
Szombaton és vasárnap folyamatosan hűvösebb levegő áramlik a térségbe, amely több napig tartó szeles időjárást hoz magával.
Szombaton a hajnali órákban érkező gyenge hidegfront hatására észak-északnyugatira forduló szél megélénkül (25-35 km/h), majd a délelőtti órákban erős (45 km/h) lökések is előfordulhatnak, ami egyre tarajosabbá váló hullámzást okoz. A déli óráktól tovább erősödik az alapszél és vízközépen 45-50 km/h széllökések is várhatóak.
A napközben megnövekvő felhőzetből a déli óráktól egy-egy zápor, esetleg zivatar kialakulhat.
Mindezek tudatában az OMSZ-szel és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal történt egyeztetést követően, a szervező Magyar Kajak-Kenu Szövetség – tekintettel a nevezők biztonságára – úgy döntött:
TÖRLI A 2022. ÉVI HERVIS BALATON-ÁTEVEZÉST!
Ez sajnos azt is jelenti, hogy az eseményt ebben az évben nem fogjuk megrendezni!
Természetesen a nevezési díjak zárolását feloldjuk, így a már nevezetteknek a nevezési díj visszautalásra kerül!
Köszönjünk szépen mindazok türelmét, és együttműködését, akik az elmúlt időszakban velünk együtt hittek abban, hogy ezt a fantasztikus hangulatú eseményt meg tudjuk tartani! Bízunk abban, hogy jövőre az időjárás is kegyes lesz hozzánk, és újra megrendezhetjük az ország egyik legnagyobb és leghangulatosabb szabadidősport eseményét!
Kívánjuk mindenkinek, hogy élvezze a nyár hátralevő részét, és kövessék továbbra is figyelemmel az Magyar Kajak-Kenu Szövetség híreit, eseményeit.
Találkozzunk jövőre Zamárdiban és evezzük le keresztbe!
A szervezők