Érezd magad otthon, ott ahol a Sajó a Tiszába siet!

Tiszaújváros

Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület Vizisport Centrum

3580 Tiszaújváros, Tiszavirág utca 16. , Hrsz. 1606/1
Telefon: +30 20 935 0698 E-mail küldése
Lapátos értékelés: 1

Szerethető, esztétikus, dinamikusan fejlődő kisváros Tiszaújváros, amely nem csak a gyógyulni vágyók fürdőparadicsoma, de pezsgő sportéletének köszönhetően Nemzeti Sportváros is. Értéket őriznek, értékeket teremtenek a Sajó és a Tisza találkozásánál.

Tiszaújvárosban nemcsak történelmi látnivalók és kulturális értékek találhatóak, hanem kiváló vízi sportolási és szabadidős lehetőségek is. Tiszaújváros kertvárosi környezetében, a régi stranddal egybeépülve áll a TKKSE új élettől pezsgő csónakháza, amely kiváló vízitúra megállóhely. A Tiszától 30 méterre, kiváló parkolási lehetőséggel és remek sátrazó területtel várja a vízitúrázókat. A vidék fő ütőerénél, a Tisza-parti csónakháznál található a vízitúra megállóhely, amely sátrazásra kiválóan alkalmas terület a környék vízeinek szépségét felfedező túrák kiindulópontja, fürdési és hajóbérlési lehetőséggel.

Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület Vizisport Centrum

Közterületen helyezkedik el Nem
Folyamkilométer 486
Szálláshely
Szálláshely távolsága 250 m-en belül
Közeli szálláshely neve Nn boutique hotel
Sátrazási lehetőség
Kemping kapacitása 100 fő
Ivóvíz Vezetékes víz
Zuhanyzó Melegvizes
Közösségi konyha
Tűzrakóhely Több van
Közösségi helyiség Fedett, nyitott (nyáriasított)
Közösségi helyiség kapacitása 30 fő
Kerékpárkölcsönző
Kerkpárkölcsönző kapacitása - fő
Kerékpárkölcsönző távolsága - m
Hajóbérlés
Hajóbérlés kapacitása - fő
Bérelhető hajótípusok Kajak, kenu, sárkányhajó, sup
Hajószállítás
Büfé Van a közelben
Étterem Van a közelben
Élelmiszerbolt -
WiFi
Telefontöltési lehetőség
Parkoló
Legközelebbi tömegközlekedési kapcsolat 1700 m

Mit érdemes tudni?

A Miskolctól 35 kilométerre fekvő Tiszaújváros a térség gazdasági, kereskedelmi, kulturális és sport életének központja. Az egykori városalapítók munkájának köszönhetően az elmúlt fél évszázad során jelentős ipari és kereskedelmi létesítmények jöttek létre, biztos alapot nyújtva a dinamikus fejlődéshez. Tiszaújváros gazdasága széles spektrumú és erős, az itt létesült cégek többsége iparágának meghatározó szereplője. Az ipari, kereskedelmi tevékenység mellett ugyanakkor meghatározó ágazattá vált az idegenforgalom, a sport- és gyógyturizmus is. A város büszkesége többek között a gyógy- és strandfürdő, mely sóban gazdag jódtartalmú gyógyvizével évente több százezer látogatót vonz. A modern sportcentrum létesítményeiben több mint húsz sportág művelésére nyílik lehetőség, a Tisza közelsége pedig a vízi sportok, a horgászat és vadászat kedvelőinek nyújt lehetőségeket a kikapcsolódásra.

Pár szó a településről


Nevezetességek, látványosságok

TISZAÚJVÁROSI GYÓGY- ÉS STRANDFÜRDŐ: A tiszaújvárosi strand közel hét hektáros területen öt élménymedencével, gyógymedencékkel, napozásra alkalmas zöldterülettel, sportpályával, játszótérrel és kereskedelmi pavilonsorral biztosítja az egész család kellemes kikapcsolódását. Gyógyvizét az 1200 méter mélységből feltörő, 65 Celsius-fokos termális ásványvíz adja, amely elsősorban ízületi, nőgyógyászati és urológiai betegségek kezelésében hatékony, de stresszoldó hatása révén bárkit kellemesen ellazít, aki pihenésre vágyik a rohanó hétköznapokban. A Fiziko- és Balneoterápiás részlegen szakképzett gyógymasszőrök és gyógytornászok biztosítják a gyógykezeléseket, melyek orvosi beutalóval vehetőkigénybe.

GÖRÖG KATOLIKUS TEMPLOM: A szakemberek szerint ez az ország egyik legszebb bizánci stílusú temploma. A Nagy József tervei alapján épült templomot 1996-ban adták át. A rendszerváltás előtt nem volt templom Tiszaújvárosban, utána viszont a római katolikus és református egyházak közösségei sorra megépítették templomaikat.

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY: A városban az 1970-es években kezdődött a település történetére vonatkozó emlékek gyűjtése. Amikor elkezdődött a helytörténeti anyag gyűjtése, még az volt az elképzelés, hogy a "szocialista város" történetét dokumentálják. A Helytörténeti Gyűjtemény ma már a település, illetve a szűkebb táj történeti múltjának és népi kultúrájának emlékanyagát gyűjti és tárja a nyilvánosság elé. 

Történelem

Az egykori Tiszaszederkény falut először 1268-ban említi írásos emlék, egy oklevél Villa Scederkyn néven. Az ősi települést az időjárás és a történelem viharai egyaránt megtépázták, a török hódoltság alatt teljesen elnéptelenedett. A szocialista iparvárost 1955-ben kezdték el építeni a falu közelében, majd 1970-ben nevezték át Tiszaszederkényről Leninvárosra; 1966-ban városi rangra emelték. A rendszerváltás után, 1991-ben felvette a Tiszaújváros nevet.

Tudta-e?

…Tiszaújváros világszerte ismert sportrendezvénnyel is büszkélkedhet? Ez a Triatlon Nagyhét, melynek keretében a professzionális versenyek mellett ezreket megmozgató tömegsport- és kulturális rendezvények várják az itt élőket és a vendégeket. 

Programok

Tavaszi Fesztivál

Városnapok

Triatlon Nagyhét

Színház határok nélkül

Halászléfőző Fesztivál

Sportfesztivál

Hajdúk a Szigeten

Étel — ital

Castello cukrászda

Termál pizzéria és ételbár

Arany Holló étterem

Nádas csárda

Sziget csárda

Scarpa Étterem és Pizzéria

Sportolási lehetőségek

Kajak-kenu, evezés, horgászat, túrázás, kerékpározás, bowling, squash, úszás, tenisz, extrém sportok, lábtenisz, streetball, futás, szabadtéri fitneszpark, strandfoci, strandröplabda

Egészségügy, elsősegély

Városi Rendelőintézet, Bethlen G. út 11.

Remény Patika, Szent István út 9-11

Arany Sas Patika, Bethlen G. út 17.

Borostyán Patika, Széchenyi út 7.

Tisza Patika, Örösi út 1/a