Főoldal Térkép Események Hírek Túrák Megállóhelyek Lapátos védjegy Kapcsolat Tudástár
"Ördögi Kör" - Sárkányhajó verseny
teszt
október 22.
2600, Vác Liszt Ferenc sétány 12
Nevezés
2600, Vác Liszt Ferenc sétány 12

A XIV. Sárkányhajós Szentendrei-szigetkerülő hosszú távú verseny a Dunai Sárkányok Vác, és a Sárkányhajótúrák a Dunakanyarban közös szervezésében valósul meg.

Út közben nem lesz kötelező pihenő, így szervezett ebéd sem, ezért célszerű az egész útra szükséges enni- és innivalót és némi készpénzt magatokkal vinni. Vízparti éttermek, büfék (és mosdók) Gödön, Dunakeszin, Szentendrén, és Dunabogdányban vannak.
Az időmérés az indulási és érkezési idő alapján lesz, azonban az alsó végtagok megfelelő keringésének biztosítása érdekében javasoljuk legalább 1-2 alkalommal néhány perces pihenő beiktatását, illetve a lábtartás- és az oldalcseréket!
Kérjük, hogy minden hajóban legyen legalább egy bekapcsolt mobiltelefon, melyen szükség esetén el tudunk érni benneteket!
A célba érkezés után a Vác Városi Fedett Uszodában, vagy egyéb helyszínen öltözési és zuhanyzási lehetőség lesz.

Újdonság! Idén a versenyen bármilyen emberi erővel hajtott vízi sporteszközzel részt lehet venni (kajak, kenu, kielboat, outrigger, SUP, stb.). Az egyéni eszközzel indulóknak saját maguknak kell gondoskodniuk a HSZ szerinti kötelező hajófelszerelés meglétéről, és a vízi közlekelési szabályokat minden esetben be kell tartaniuk!

Helyszín

Váci Kajk-Kenu SE Váci Kajk-Kenu SE
Vác, Liszt Ferenc stny. 12, 2600
2600 Vác, Liszt Ferenc stny. 12

távok

nevezési díj

Nevezési díj:
Saját hajóval: 80.000.-Ft/csapat
Szervezők által biztosított hajóval: 99.000.-Ft/csapat
Figyelem! A szervezők által biztosított hajók száma korlátozott, azokat a nevezési díjak átutalásának sorrendjében tudjuk biztosítani!
A nevezési díj tartalmazza:
Fejenként 1 db emblémázott pólót+emlékérmet
Szervezők által biztosított hajóban a hajó használatot
A csomagok számára zárható helyiséget
Kategóriánként az első három helyezett számára éremdíjazást, a többi induló számára emléklapot
Figyelem! A nevezési díj nem tartalmazza az uszodai belépők árát! Igény esetén a csapatok kedvezményes csoportos belépőt tudnak váltani az uszodába, ahol úszni és zuhanyozni tudnak, illetve térítés ellenében igénybe vehetik a szaunát is.
A teljesítők a pólót a verseny után 30 napon belül kapják meg, személyes átvétellel vagy postázva. A felmerülő postai költségek a megrendelőt/versenyzőt terhelik!
Nevezési díj befizetése:
Banki átutalással: Takarék Bank, Selymes Nóra 18100002-00142144-11010012
Megjegyzésként írjátok be az induló nevét (csapat, vagy egyesület) és ne felejtsétek el magatokkal hozni a banki szelvényt a versenyre.
A felmerülő banki és postaköltségek a nevező csapatokat terhelik!
A nevezési díjról a számlát a verseny napján állítjuk ki.

Információk

Díjazás: Minden szintidőn belül befutó résztvevőt teljesítésért járó pólóval, és emlékéremmel, az első három helyezett pedig serleg, arany, ezüst, és bronz éremmel is díjazzuk.

A helyszínen hajóbérlésre van lehetőség, ezt azonban előre kell jelezni.

Rajt: 09:30 (Szintidő: 8 óra)
Gyülekezés, regisztráció, technikai információk:
07:30-08:30 a Halászkert étterem előtt (Kérünk minden csapatkapitányt, hogy a regisztrációra időben érkezzetek, mert a későkre nem fogunk várni, 09:30-kor elrajtoltatjuk a mezőnyt!)
8:30-tól ünnepélyes megnyitó

Információk:
Szabó Miklós: +36 30/316-44-66
Selymes Nóra: +36 20/311-14-95
e-mail: info@dunaisarkany.hu

A versenyen a szervezők által biztosított, és saját sárkányhajóval lehet indulni. A hajóknak megfelelő állapotban kell lenniük (dobszék, dob, sárkányfej, farok kötelező) és rendelkezniük kell a hajózási szabályzatban (HSZ) előírt eszközökkel. (Mentőmellény, kötél, horgony, vízmerő) A hajók technikai állapotát és az eszközök meglétét a szervezők a verseny kezdete előtt ellenőrzik.

Részvételi feltételek:
A versenyen minden 14. életévét betöltött személy részt vehet, aki képesnek érzi magát egy közel 8 órás, igen intenzív fizikai megterheléssel járó sárkányhajó verseny teljesítéséhez. 14 és 18 év között írásos szülői beleegyezés szükséges. A verseny előtt a résztvevők kötelesek kitölteni az egyéni felelősség vállalási nyilatkozatot. 14 éves kor alatt mentőmellény viselése kötelező.
Amennyiben egy csapat kevesebb mint 17 főből áll, de megfizetik a teljes csapatra vonatkozó nevezési díjat, akkor saját felelősségükre kisebb létszámmal is elindulhatnak.
Saját hajóval induló csapatok:
A versenyen lehetőség van saját hajóval indulni. A saját hajóval induló csapatoknak saját kormányossal kell rendelkeznie és a résztvevőknek kell gondoskodnia arról, hogy a hajó rendelkezzen a HSZ előírásai szerinti felszerelésekkel. A felszerelések hiányából adódó minden jogi és anyagi következmény a csapatot terheli. Saját hajóval induló csapatok esetében a verseny ideje alatt a hajókban keletkezett károkért a szervezők semmilyen felelősséget nem vállalnak! Csapatlétszám: max. 20 fő: 16/18 evezős + dobos + kormányos (dobos nem kötelező)
A szervezők által biztosított hajók esetében a szervezők gondoskodnak a HSZ szerinti felszerelés meglétéről. A szervezők által biztosított hajókhoz kormányost biztosítunk. Amennyiben a csapat saját kormányossal szeretne indulni, azt előre be kell jelenteni a szervezők felé. A szervező bizottság saját hatáskörben engedélyezheti a saját kormányossal való indulást, de ebben az esetben a kormányosnak alá kell írnia egy teljes körű felelősségvállalási nyilatkozatot, mely az esetlegesen a hajóban keletkezett kár megtérítésére vonatkozik.
Csapatlétszám: max. 19 fő: 16/18 evezős + dobos.
A hajón a dob, fej, farok mint díszítő elem kötelező!
Szükség esetén lapátokat és mentőmellényeket tudunk biztosítani. Lapát és mentőmellény igényeteket jelezzétek előre a nevezési csomagban mellékelt nyomtatványon!
Egyéni nevezés sárkányhajósoknak: Ha nincs saját csapatod, de szeretnél részt venni a szigetkerülésen, jelentkezz, és megpróbálunk Neked helyet találni valamelyik csapatban. Erre természetesen nem tudunk garanciát vállalni, de megpróbáljuk!