Főoldal Térkép Események Hírek Túrák Megállóhelyek Lapátos védjegy Kapcsolat Tudástár
Kenus-Íjász
teszt
szeptember 24.
9900 Körmend, Rábapart
Nevezés
9900 Körmend, Rábapart

Történt egyszer 2008-ban, hogy Koltai János kollégámmal néhány sörrel próbáltuk feledtetni egy munkanap fáradalmait. Mindketten egy-egy civil egyesületet irányítottunk és felvetődött, egy közös program szervezésének gondolata. Az ő csapata íjászkodik, a miénk kenuzik. Kipattant az isteni szikra, hogy összevonjuk a két sportágat, és csinálunk egy versenyt. Nem lévén semmi tapasztalatunk a dologban, nekiláttunk egy próbaversenyt megszervezni, ez lett a 0. Kenus-Íjász Verseny. A kenus-íjász verseny alkalmával – a nevéből is adódóan – kenus és íjász, illetve ezen sportok kombinációjában különböző versenyszámban mérik össze az indulók a képességeiket. Mindenképpen szeretnénk ezt a speciális és saját fejlesztésű versenyt tovább népszerűsíteni.

Az évek folyamán kialakult egy lebonyolítási szisztéma, amely a rendezők és a versenyzők kényelmét is szolgálja. Egy időrendi tábla alapján minden csapat a számára kijelölt helyszínen jelentkezik a feladatok végrehajtására. Minden feladat az alapbázisról kiindulva történik. A csapatoknak nem kell kenukat hozni, mert a versenyzés egyenlő feltételeinek biztosításához minden csapat ugyanazt a kenut használja, amit a Weking Egyesület biztosít. Gyere el te is és próbáld ki magad!

Helyszín

WeKing Körmendi Vízibázis WeKing Körmendi Vízibázis
Körmend, Berzsenyi Dániel utca
9900 Körmend, Berzsenyi Dániel utca

távok

Információk

A kenus-íjász viadal egy előre meghatározott menetrend szerint történik. A kijelölt bázisponton elhelyezett időrendi tábla minden nevezett csapatnak előírja, hogy mely pillanatban, hol kell az adott feladat végrehajtására jelentkezni. Kérjük az időrendet betartani, mert akkor a lebonyolítás az időrend szerint zajlik le!
Kérünk mindenkit, hogy a csapattársával együtt 8.00-ig a helyszínen megjelenni szíveskedjen. 8.30–9.00-ig a nevezések, poló és rajtszám osztás történik.
A verseny befejeztével a versenybíróság összesíti az eredményeket, majd az ebédet követően kb. 15.00 óra körül várható az eredményhirdetés. Ez természetesen az indulók számától függően módosulhat.

Minden szükséges biztonsági felszerelést (mentőmellény, kötelező felszereléscsomag, telefontartó tok) biztosít a szervező.

A versenyre kétfős csapatok előzetes jelentkezését várjuk! Az egy kenus és egy íjászból álló csapatok, férfi páros és vegyes páros kategóriában indulnak. A nevezést csak igazolt kormányosi képességekkel rendelkező kenus esetén áll módunkban elfogadni. A versenyre kenukat nem kell hozni! A versenyzők a nevezési díj ellenében polót, oklevelet, élelmezést, némi frissítőt, a helyezettek díjakat és kupát kapnak. A szállás a Weking Bázison (Walhalla) ingyenes. Sátorozni vagy faházban lehet aludni. Mindenki nomád körülményekre készüljön. Amit hozni kell: minden indulónak TRADICIONÁLIS íjjat, a kenusnak 3 db, az íjásznak 12+3 db jelölt vesszőt! Nyílvessző elvesztése vagy törése esetén legyen tartalék vessző. A NEVEZÉS menű alatt lehet a nevezéseket elküldeni! Kérjük, hogy helyes adatokkal és csapatokban nevezzetek! A rendezőség az egyedül jelentkezőknek a párkeresésben igyekszik segítséget nyújtani, de az ily módon létrejött párok eredményességért felelőséget nem vállal. A versenyen mindenki a saját felelőségére vesz részt és betartja a mindenkori balesetvédelmi szabályokat.