Főoldal Térkép Események Hírek Túrák Megállóhelyek Lapátos védjegy Kapcsolat Tudástár
RSD SUP & FOOD
teszt
szeptember 30.
2317 Szigetcsép, Szabadstrand
Nevezés
2317 Szigetcsép, Szabadstrand

Szeptember 30-án pénteken délben SUP-os összejövetelt tartunk Szigetcsépen. A program részeként felfedezzük a Ráckevei Duna ág vadregényes folyószakaszát, megismerkedünk gazdag madárvilágával és evezünk egy jót az őszi napsütésben.

A Ráckevei-Soroksári Duna egy igazi madárparadicsom a főváros közelében. A nyugodt vizű folyóág ideális azok számára, kik még csak most ismerkendek a vízitúrázás rejtelmeivel, hiszen sem erős sodrásra, sem komoly hajóforgalomra nem kell számítani, cserébe szigetek, nádasok és hangulatos lagúnák között evezhetünk. A folyópartot ártéri erdők és horgászkunyhók sora kíséri, a vizen pedig szárcsák, récék és hattyúcsaládok között suhanunk. 

A túra a szigetcsépi szabadsrtandról indul, majd beevezünk a nádasok és szigetek világába, hogy aztán egy kellemes falatozással fejezzük be ezt a Természetben töltött aktív programot.

A Ráckevei–Soroksári-Duna Szigetcsép feletti szakaszán jócskán kiszélesedik, a sodrás elhanyagolható. A vizet nádasok, nyaralók, horgászházak szegélyezik. A szigetek közötti kis ágakban a háborítatlan természettel összhangban a vizes élőhelyek ritkább állatfajait (jégmadár, vidra, hód, szürke gém...) is megfigyelhetik a szemfüles túrázók. A táv 6 és fél kilométer, amikor megérkezünk már vár minket az ennivaló a strandon.

A túra leírása

Szigetcsépi kalandtúra
Szigetcsép – Szigetcsép
Könnyű 6.6 km 1.5 óra

A túra a Szigetcsépi Strandról indul, hossza 6,6 kilométer. Besorolása könnyű, a sodrás elhanyagolható, szinte állóvíz, a hajóforgalom gyér. Ezek alapján családokknak, evezéssel újonnan ismerkedőknek is kitűnő terep a túrázásra.

Részletek

távok

Információk

Szigetcsépi szabadstrand

Szigetcsép a Csepel-sziget középső részén fekszik. Dunai vízitúránk kellemes megállóhelyeként szolgálhat szabadstrandja, ahol mosdót és büfét is találunk. A kellemes vízű, homokos fövennyel büszkélkedő strand nagyon népszerű a környékbeliek között. Érdemes kajakkal, kenuval hosszan elidőzve végig evezni az apró öblökkel tarkított labirintus-szerű oldalágon.

Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Nevezni az info@bjmokk.hu email címen lehet.

A részvevőknek ez tartalmazza a túravezetést, az étkezést, és az összes felszerelést (SUP, mentőmellény, vízhatlan telefontok).

Minden szükséges biztonsági felszerelést (mentőmellény, kötelező felszereléscsomag, telefontartó tok) biztosít a szervező.

A túrát két túravezető vezeti.

Biztosítást mindenki egyénileg tud kötni.

Létszám: A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!

Esemény időtartama: Déltől kb. délután 4-ig.

Táv: 6,6 km

Evezés időtartama: kb. 1,5 óra

Nehézség: könnyű

Parkolás: a Szigetcsépi Strand parkolójában

Felszerelés: Az evezéshez technikai anyagú hosszúujjú, esetleg egy levehető melegebb ruha lehet hasznos. Az evevzés utánra váltóruhát érdemes hozni, ezt a szervezők a célállomásra szállítják, így rögtön át lehet öltözni kikötés után. Vízálló telefontartó tokot biztosítunk, így mindenki kedvére fotózhat.

Az eseményről marketing céllal fotók és videók készülnek.