Események

A Hazai Vizeken indulásakor a Magyar Kajak-Kenu Szövetség célja az volt, hogy a szabadidős sportolóknak minél több lehetőséget biztosítson a szabadban való sportolásra, az egészséges versenyzésre és jó hangulatú vízparti baráti, vagy családi napokra. A májusban induló sorozat alapja nyolc Beevezés volt, amelyek során hazánk legkülönfélébb vízfelületeire invitáltuk az aktív kikapcsolódást kedvelőket. Ezekre a versenyekre több kategóriában is lehetett nevezni, amelyeken összesen közel 800-an indultak.

A legvonzóbb a Duna különböző szakaszain megrendezett Beevezések voltak (Nagy-Duna, Ráckevei-Duna, Dunakanyar), de a vidéki vízfelületekre is sokan jöttek.

A Beevezések mellett a Hazai Vizeken eseményei közé tartozott az abádszalóki Tisza-tó átevezés, valamint most már bátran kijelenthetjük, hogy az ország egyik legnépszerűbb szabadidős sportrendezvénye, a Red Bull Balaton-átevezés is, amelyen idén nyáron közel 4500-an vettek részt.

Az is látszik, hogy a szabadidősportolók körében egyre többen próbálják ki, és szeretik meg a SUP-ot. A Hazai Vizeken sorozatban két kizárólag SUP-os esemény is szerepelt, a Loopa SUP és a fonyódi MEET&SUP.

2022-ben szeretnénk minden szempontból még vonzóbb lehetőségeket nyújtani az aktív kikapcsolódásra és igyekszünk innovatív ötletekkel színesíteni a programokat.

#gyertekjövőreis