Sarud

Tisza-tó Beevezés

A Tisza-tó közepén található kis falu, Sarud várja a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) legújabb szabadidősport versenysorozatának részvevőit – a második Hazai Vizeken fordulón - május 29 -én a Sarudi- medence partján a S. Port Vízibázison.

A Tisza-tó partján található kis falu fejlődése példaértékű a térségében. 

A település fejlesztésére létrehozott Élményfalu project és kezdeményezés civil szervezete, a GyeREKreció Sport- és Közösségfejlesztő Egyesület, Sarudból egy igazi „Sportfalut” / Aktív Turisztikai Központot / szeretne fejleszteni. 

A vízisportok népszerűsítését az alapoktól kezdjük, sőt még mélyebbről, a gyerekek úszástanításától. A 2017- ben megkezdett munkánk eredményeként 2021- ben már országos vitorlás versenyeket, nemzetközi túraevezős tájékozódási regattát, önálló SUP versenyt szervezünk.

Az Olimpiai Ötpróba program záró eseményeként a Tisza-tavi SportPiknik Tömegsport Fesztivál keretében a futás és a kerékpározás mellett örömmel szervezzük meg Tisza-tó első HAZA VIZEKEN rendezvényét.

A S. Port Vízibázison, a Tisza-tó Vízisport- és Vízitúra központjában minden vízisporteszköz elérhető, bérelhető, de ingyenes vízre szállási lehetőséget biztosítunk a saját eszközökkel érkezőknek is.

A rendezvényre bérelhető eszközeink:

     Kajak/ kenu/ SUP/ MEGASUP/ Sárkányhajók/ Evezős hajók

A Tisza-tavi Beevezéssel az ország második legnagyobb tavára, a Tisza-tóra szeretnénk ráirányítani a figyelmet, ami az ország egyik legváltozatosabb vízterülete. A versenyt a Sarudi-medence partján található varázslatos hangulatú kis faluból, Sarudól indul és a Kis- Tisza mentén nádfalakkal védett mederben kerül lebonyolításra.

A Tisza-tavi beevezés keretében 2 versenytávot jelöltünk ki számotokra.

    • Hosszú táv: ÖKOCENTRUM NAGY KÖR (19,3 km)

    • Rövid táv: SARUDI MEDENCE KISKÖR (7,6 km)

Sarud ajánlott kiegészítő programjai:

Strand homokos parttal, Közép-Európa legnagyobb vízijátszótere, az ország legnagyobb szabadtéri trambulinparkja, Tisza-tavi Mászóbázis, HuculUdvar Lovasközpont, HarcMező- Játékos Csatatér, Apraja Partja- együttjátszótér, Tisza-tó Bike Kerékpáros bázis. A rendezvény területén halad át a Tisza-tavi Kerékpárút. A helyszínen közel 300 fő szállást és további vendégek számára sátorhelyeket is tudunk biztosítani. A helyszínen több vendéglátó egység várja a résztvevőkét és kísérőiket, a faluban a Sulyom Tájétterem várja a különleges ételek kedvelőit. 

A rendezvény a Tisza- tavi Sportpiknik rendezvénysorozat része.

     2021. május 28- án éjszaka Holdfényes Tisza- tavi Futófesztivál kerül megrendezésre 

    (7, 14, 21, 28 km- es távokkal)

     2021. május 30- án a Tisza-tó Bike Kerékpáros Tókerülésre kerül sor (teljesítménytúra)

     Minden programban lehetőség van Olimpiai Ötpróba pontok gyűjtésére.

A Hazai Vizeken túra előtt délelőtt ügyességi vizes vetélkedőket és rövidtávú versenyeket szervezünk az érdeklődők számára (részletes program: www.tiszatavifelmaraton.hu)

Rendezők:  Magyar Kajak Kenu Szövetség, 

                   Gyerekreáció Sport- és Közösségfejlesztő Egyesület, Élményfalu        

Helyszín:  S. Port Vízibázis

                    3386, Sarud, KalandPart (Tisza-tó part)

Időpont:  2021. május 29. szombat

Előzetes program:

érkezés: 08: 00 – 13,00


technikai értekezlet: 13,00 – 13,20


rajt: 15: 00 - 15: 30 (nevezések számától függően)