Baja

Sugovica Beevezés

Baján a Duna mellékágaként ismert Sugovica kiváló lehetőséget biztosít nyári fürdőzésekre, kirándulásokra, és természetesen a vízi sportok kipróbálására is. A víz a város mentén haladva körbe öleli a Petőfi-szigetet is. Nyugodt, biztonságos vízfolyás, gyönyörű panoráma, gazdag halpopulációval, kihagyhatatlan program.

Nevezés

Baja belvárosának meghatározó és látványos eleme a Duna mellékága, a Sugovica. Egy gazdag leány és egy szegény molnárlegény reménytelen szerelmének történetét őrzi legendája. Homokos partjával, fűzfáival a környék kedvelt, ingyenes strandja. Nyaranta a fiatalok társasági életének legfőbb színtere. Érdemes a nyári estéket a mediterrán hangulatú, folyóparti vendéglők teraszain tölteni. A Duna felé közeledve a csónakos horgászok egyik kedvenc szakaszához érkezünk. A torkolatánál áll a város híres szülöttéről elnevezett Türr-kilátó, ahonnan a beevezés rövidebb és hosszabb távja is rajtol. Türr István olyan jelentős vízügyi vállalkozások kezdeményezője volt, mint a Korinthoszi- és a Panama-csatorna megépítése, vagy éppen a Sugovicát a Ferenc-csatornával összekötő átvágás.

A Petőfi-sziget több pontján lehet kajakot, kenut bérelni, fürdeni, a nyugalmasabb területeken pedig horgászni. Kezdő vízitúrázók első, kalandosabb élménye a sziget körbe evezése, míg a szárazföldön Bajára érkezők itt teszik vízre járműveiket. A csónakgarázsok stégjétől dél felé a Ferenc-csatornát lezáró Deák-zsiliphez vezet a víz. Kedvelt úti cél a csatornán a zsiliptől indulva a termálfürdőjéről is ismert Nagybaracska. A Duna felé a téli kikötő, valamint a kedvelt sátorozóhely, a Nagy-Pandúr-sziget mellett hajózunk tovább.

/forrás: baja.hu/

Rendezők:

Bajai Spartacus Sport Club

Magyar Kajak Kenu Szövetség

Helyszín, időpont:

BSSC Kajak-Kenu Ház (6500. Baja, Borbíró Ferenc sétány)

2021. július 17. szombat

Előzetes program:

Versenykategóriák:

SUP kategóriák:

- Női (Merev és felfújható deszkás versenyzők)

- Férfi (Merev és felfújható deszkás versenyzők)

Versenytávok:

Hosszútáv:

Rövidtáv:

Megkérünk minden versenyzőt, hogy a rajt előtt legkésőbb másfél órával érkezzen meg a helyszínre.

Nevezés (a lap alján lévő „NEVEZÉS” gombra kattintva): Online: 2021. július 15. csütörtök 20 óráig (3900 Ft) Helyszínen: korlátozott számban az esemény napján (4900 Ft)

Díjazás:

1. Online emléklap

Az esemény honlapján, a rajtszám alapján minden induló elérheti saját, egyedi névre szóló emléklapját. Az emléklap azonnal megosztható, letölthető.

2. Befutó érem

A távot teljesítők befutó érmet kapnak.

3. Kupa

A verseny kategóriák (rövid- és hosszú táv) 1-3. helyezettjei kupával térhetnek haza.

Nevezés