Dunakeszi

Nagy Duna Beevezés

A Dunakanyar kapuja, Dunakeszi várja a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) legújabb szabadidősport versenysorozatának részvevőit - az első hazai vizeken fordulón - május 15-én a város vadonatúj strandján, kiváló körülmények között.

Nevezés

A Pest megyei nagyváros Budapest közvetlen szomszédja észak felől, és a folyó közelsége miatt komoly vízisport hagyományokkal rendelkezik. Dunakeszi eredményes utánpótlás-nevelő műhelyt működtet, és aktív kikapcsolódásként is szívesen választják a közel 50 ezres lélekszámú település lakói a vízi sportokat.

Ennek megfelelően a szervezőktől bérelhető kajak, kenu, SUP, és sárkányhajó is, vagyis teljes “vízi arzenál” várja az érdeklődőket a helyszínen.

A verseny, vagyis a Nagy-Duna Beevezés célja a folyó megismertetése. Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a Dunán felfelé, a fővárost északi irányba elhagyva békésen hömpölygő, széles, sima és biztonságos vízfelület várja a sportolni és strandolni vágyókat.

A beevezés résztvevői ugyanakkor nemcsak a Nagy-Dunáról kaphatnak ízelítőt, hanem a 24 kilométeres távot teljesítve a szentendrei Duna-ágról is. A futam a Dunakeszi-strandról folyásirány szerint lefele indul el, majd a Szentendrei-sziget déli csücskét megkerülve a mezőny egészen a Lupa-szigetig halad, és a forduló után indul vissza ugyanezen az útvonalon Dunakeszire.

Az eseményen rendeznek nyolc kilométeres versenyt is a kevésbé rutinosoknak, valamint lesz 5 km-es táv a SUP-os mezőnynek. A meghirdetett versenykatóriákban résztvevők gyűjthetnek Ötpróba pontokat, délután pedig egy rendkívül látványos SUP-ügyességi futam is lesz a strand vízfelületén, amelyen a résztvevők a sekély, kavicsos partról a hónuk alatt a deszkával futva rajtolnak, majd az evezés után szintén futva érkeznek a célba.

A beevezés helyszíne eurovelo kerékpárút mellett helyezkedik el, a közelben pedig óriási közpark, vadonatúj játszótér, épített sétány és street food finomságok várják az érdeklődőket.

Rendezők: Dunakeszi Sárkányhajó, Kajak- kenu és Önkéntes Tűzoltó Sportegyesület (Dunakeszi SH ÖTSE), Magyar Kajak Kenu Szövetség

Helyszín: Dunakeszi, Katonadomb- Duna part (2120 Dunakeszi Liget utca 1.)

Időpont: 2021. május 15. szombat

Előzetes program:

érkezés: 08: 00 - 08: 50
technikai értekezlet: 08: 50 - 09: 10
rajtidő: 10: 00 - 10: 30 között a versenyműsornak megfelelően (nevezések összesítése után kerül kihirdetésre.)

Programleírás

Covid-19 tájékoztató

A hatályos rendelkezések értelmében a Hazai Vizeken eseményein való részvétel 18 éven feletti személyek számára csak védettségi igazolvánnyal lehetséges, melynek meglétét a szervezők a helyszínen ellenőrizni kötelesek. 

Kérjük a Hazai Vizeken eseményeinek résztvevőit, hogy az aktuális járványügyi előírásokat figyelembe véve vegyenek részt az adott rendezvényen.

Kérjük, a Hazai Vizeken sporteseményeken való részvételen a járványügyi előírások fokozott betartását: 

- Tartsunk legalább 1,5 méteres távolságot egymás között

- Kerüljük a testi érintkezést köszönésnél

- Használjuk a kihelyezett kézfertőtlenítőket

Köszönjük!


Nevezés