A Nemzet Sportvárosa

Dunaújváros

Dunaújvárosi Csónakház

2400 Dunaújváros, Alsó sétány , Hrsz. 391/1
Telefon: +36 20 966 7107 E-mail küldése
Lapátos értékelés: 1

A zöld és parkos Pentelén megtalálunk mindent, ami számunkra az igazi kikapcsolódáshoz szükséges. Sportoljunk, pihenjünk, járjuk körbe a várost, közben érezzük át a település lüktetését.

A Dunaferr Kajak-Kenu Sportegyesület évek óta foglalkozik utánpótlásneveléssel és a professzionális sportolók támogatásával. Edzőtáborok helyszínének kiválóan alkalmas, köszönhetően az igénybe vehető tanmedencének, konditeremnek és hajótárolóknak

Dunaújvárosi Csónakház

Közterületen helyezkedik el Igen
Folyamkilométer 1580
Szálláshely Van a közelben
Szálláshely távolsága 1 km-en túl
Közeli szálláshely neve Gólyafészek fogadó étterem
Sátrazási lehetőség
Kemping kapacitása 200 fő
Ivóvíz Vezetékes víz
Zuhanyzó Melegvizes
Közösségi konyha
Tűzrakóhely Egy van
Közösségi helyiség Fedett, zárt, fűtött
Közösségi helyiség kapacitása 50 fő
Kerékpárkölcsönző
Kerékpárkölcsönző távolsága 1 km-en túl m
Hajóbérlés
Bérelhető hajótípusok Kajak, kenu, sup, sárkányhajó
Hajószállítás
Büfé Van a közelben
Étterem Van a közelben
Élelmiszerbolt Van 1 km-en belül
WiFi
Telefontöltési lehetőség
Parkoló
Legközelebbi tömegközlekedési kapcsolat 700 m

Mit érdemes tudni?

Dunaújváros, korabeli dallamos nevén Pentele keleti oldalán észak déli irányban halad a Duna, így vízi úton is megközelíthető. A sportok szerelmeseinek minden igényét kielégíti a Szalki-sziget, amely hangulatos strandjával, vendéglátóhelyeivel mind a dunaújvárosiak, mind a turisták közkedvelt kikapcsolódási színtere. Kiváló lehetőség nyílik kajakozásra, kenuzásra, vízitúrázásra, a homokos parton strandjátékok űzésére, és remek helyszínt biztosít nyári táborokra, családi, baráti nyaralásokra, kirándulásokra. A kiépített tűzrakóhelyek biztosítják az igazi tábori hangulatot. A szigeten megépítésre került egy kikötő, így tökéletes állomásként szolgálhat egy dunai vízitúrához is. Kerékpárral könnyen megközelíthető és felfedezhető, hamarosan pedig a sziget bokros, fás, ligetes részén futópálya kerül kiépítésre. 

Pár szó a településről

Dunaújváros, mint Fejér megye második legnépesebb városa, kulturális- és sportközpont, a Dunaújvárosi Egyetemnek otthont adó egyetemi város. Három részre tagolódik, az Óvárosra, az Újvárosra és a Dunai Vasműre. Az egész városképre jellemzőek a fasorok, parkok, kiegyenlítve a városban végzett ipari tevékenységet. Kajak-kenusok 1953. óta sportolnak Dunaújvárosban, az első verseny 1958-ban került megrendezésre. A három korábbi vízisport egyesület egyesítéséből jött létre a Dunaferr Kajak-Kenu SE, ahol sok gyermekkel szerettették, szerettetik meg ezt sportágat.

Nevezetességek, látványosságok

Evangélikus templom

Kívülről megtekintve is fantasztikus látványt nyújt az Ybl Miklós díjas Nagy Tamás által tervezett templom, az igazán lélegzetelállító kép azonban belépéskor tárul elénk, főként amikor a nap besüt az épületbe. 

Dunaújvárosi Szoborpark

Zöld környezetben, a Dunaparton került kialakításra 58 nagyméretű szobor elhelyezésével a szoborpark. Egyes szobrok esetén a monumentalitás, mások esetén a különlegesség és a szürreál ad okot az álmélkodásra. 

Történelem

Dunaújváros már az őskortól lakott település volt, az ókorban igen jelentősnek számított. A város a háborúk, hódoltság dúlta középkorban több alkalommal is az elnéptelenedés határán állt, azonban a Rákóczi szabadságharcot követően történő betelepítést követően fejlődésnek indult. A II. világháború alatt súlyos bombatámadások érték. A szocializmusban Sztálinvárossá átnevezett település komoly iparvárossá vált. Az 1956-os forradalom során mutatott hevület állítólag sokkolta a kommunista hatalmat. Dunaújváros mai nevét 1961-ben nyerte el. 

Tudta-e?

Van egy hely, a város környékén, ahol a dunai holtágak és szigetek találkoznak, úgy hívják Macskalyuk. Elérhető Dunaújvárosból, és Rácalmásról is. Festői szépségű hely. Tömegközlekedéssel és autóval ne is próbálkozzunk, csak gyalogosan, vagy vízen érhetjük el. 

Programok

DUDIK- Dunaújvárosi Diák Köztársasági Napok

Minifesztivál, a nagy fesztiválok hangulatával vetekedve. 

Rockmaraton

2019-ben is megrendezésre kerül a klasszikus rock zenétől a metálig terjedő skálát felvonultató fesztivál a Szalki szigeten. 

Horgász-, Halászlé- és Halfőző Verseny

Szintén a Szalki sziget ad otthont a versenynek, egybekötve az országos strandröplabda mesterfordulójával.


Étel — ital

Dunagyöngye Halászcsárda

Hamisítatlan magyar ételekkel kecsegtet.

Gourmand Kávéház 

Az újhullámos konyha rajongóinak nyújt kulináris élményeket.

Sportolási lehetőségek

kajak-kenu, úszás, túrázás, futás, kerékpározás

Egészségügy, elsősegély

Orvosi ügyelet

Dunaújváros, Vasmű u. 10.
(25) 410-600

Gyógyszertár

Aranyvölgyi Gyógyszertár
Dunaújváros, Aranyvölgyi út 6.
(25) 500 520

Kígyó Gyógyszertár
Dunaújváros, Dózsa György út 2.
(25) 412 650

Béke Gyógyszertár
Dunaújváros, Béke krt. 1.
(25) 500 012