Vízitúra Kupa sorozat 6. forduló - Ráckeve

A Víztúra Kupa 6. fordulója 2019. július 27-én kínál kalandos kihívást a természetet kedvelő sportos víztúrázóknak és az amatőr vízi sportolók kedvelőinek

A verseny rendezői: Magyar Kajak-Kenu Szövetség Ráckeve Város Önkormányzata Ráckeve Városi Sportegyesület Kiskunlacházi Diáksport Egyesület

Helyszín, időpont: Ráckeve Vadkacsa Strand, (Ráckeve Dömsödi út 2.) 2019. július 27. szombat

Előzetes program:

Regisztráció: 8:00 - 9:30

Pályaismertetés: 9:30

Rajt: 10:00 (kajakok) 10:05 (kenuk) 10:15 (friss túrázók) 10:30 Minimaraton

Versenyszámok: Versenyzőknek: Táv: 27 km 19. fkm. és 32. fkm. közötti RSD szakaszon. Egy frissítő állomás. A versenyzők északi irányba indulnak, a Szigetcsépi öbölig eveznek a jobb parthoz tartva. Az öbölben frissítő állomás várja a versenyzőket. A frissítő után a szintén a jobb parthoz tartva visszaindulnak, áthaladnak a Kiskunlacházi lagúnán. Az Angyali sziget mellett haladva, visszaeveznek a Ráckevei Strandra.

Friss túrázóknak: Táv: 9,5 km Angyali-sziget – Vesszős-zátony kerülés

Minimaraton, Kerekzátony Királya: Táv: 4,6 km,

Kerekzátony-sziget kerülés Hajóosztályok: Versenyzőknek: túra kajak női egyes (TK-N1) túra kajak férfi egyes (TK-F1-50–) túra kajak férfi egyes (TK-F1-50+) túra kajak férfi páros (TK-F2) túra kajak vegyes páros (TK-V2) - minimum 1 fő női evezősnek kell lennie, azaz tiszta női egység is rajthoz állhat túra kenu férfi páros (TC-F2) túra kenu vegyes páros (TC-V2) - minimum 1 fő női evezősnek kell lennie, azaz tiszta női egység is rajthoz állhat hármas túra kenu (TC-3) open négyes túra kenu (TC-4) open tengeri kajak egyes (SEAK) open versenyhajó – kajak (K-1) open versenyhajó – páros kajak (K-2) open versenyhajó – kenu (C-1) open outrigger egyes (OC-1) open

Friss túrázóknak: Azon résztvevők számára fenntartott kategória, akik nem kívánnak részt venni a VTK összesítésben, kezdők, helyi családok, érdeklődők – akik itt kívánják kipróbálni a vízitúrázás élményét szervezett keretek között. Ebben a kategóriában az elsődleges cél a víz, mint közeg elsajátítása, megismerése és persze a saját korlátok feszegetése. Túrakenu 1 OPEN Túrakenu 2-3-4 OPEN Túrakajak 1-2: OPEN Versenyhajó és egyebek OPEN - SUP, ladik, gumicsónak, Sit On The Top, horgászkajak, tengeri kajak, evezős, stb… Ebben a 4 kategóriában a verseny és túrahajók együtt „versenyeznek”, hisz ez a túrázásról és nem a versenyzésről szól. Valamennyi hajónemben a megváltozott képességű sportolók számára „para” kategóriában nevezési és indulási lehetőséget biztosítunk,

Minimaraton, Kerekzátony Királya: Az MKKSZ korosztály táblázata szerinti Gyermek, kölyök és serdülő-korú igazolt vagy szabadidős versenyzők. A korosztályok számára az MKKSZ versenyszabályzatában meghatározott hajó típusokban. Túra kenuban engedélyezett az ülve evezés. Valamennyi induló versenyző érmet kap, melyet a rendezők ajánlanak fel.

Hajóbérlésre van lehetőség előzetes egyeztetés alapján, legkésőbb az előnevezés lezárásáig. (E-mail: fokivster@gmail.com; Telefon: +36 20 274 62 42 vagy +36 20 529 64 65)

Nevezés:

::: online nevezés itt::::

A résztvevőknek kötelező kitölteni: egyéni felelősség vállalási nyilatkozatot 18 éven aluli versenyzőnek szülői/gondviselői nyilatkozatot

Előnevezési díj: 2500.- Ft/fő, mely tartalmazza: a rendezvényszervezést, frissítőket, ebédet, érmeket (dobogós eredmény esetén) és oklevelet.

A Minimaraton indulóknak 1000 Ft /fő A nevezési díjak előnevezés esetén is a helyszínen készpénzben fizetendők.

Helyszíni nevezési díj: 3500.- Ft/fő, mely tartalmazza: rendezvényszervezést, frissítőket, ebédet, érmeket (dobogós eredmény esetén) és oklevelet.

A Minimaraton indulóknak 1500 Ft/fő Előnevezési határidő: július 17. éjfélig Nyugtát a rendezvény helyszínén adunk az online nevezőknek is. Vörös meteorológiai riasztás esetén a verseny elmarad, azonban a nevezési díjat visszaadjuk.

Díjazás: Minden kategória külön kerül díjazásra. Minden dobogós versenyző érmet kap. A versenyző kategóriában a helyezettek érmet, oklevelet és összetett pontot kapnak. A túrázó kategóriában a helyezettek oklevelet (támogatás mértékétől függően érmet) kapnak, mérjük és nyilvánossá tesszük a futott idejüket. A Minimaraton kategóriában valamennyi a távot teljesítő versenyző érmet kap. A TC –V2 - ben indulók nyertese megnyeri a Sanazugi versenyen indított Vándor Kupát (Aki háromszor elnyerte, az hazaviheti végleg a Kupát!) Biztonság: 16 év felettiek számára a vízi járműben tartózkodók számának megfelelő számú mentőmellényt kell biztosítani. Mentőmellény a helyszínen bérelhető.

FIGYELEM: Az eseményen mindenki a saját felelősségére vesz részt, melyről a helyszínen nyilatkozik, kötelező betartani a hatályos Hajózási Szabályzatot. Mentőmellény viselése 16 év alatt kötelező!

Egyéb információk: Parkolás A trélerek csak a lepakolás idejére jöhetnek be a strand területére, majd a strand mellett kijelölt helyen parkolhatnak. Személyautók a strand előtti parkolóban és a környező utcákban várakozhatnak.

Étkezés, ellátás:

A verseny helyszínén büfé üzemel.

Szállás lehetőség információ Foki Vilmosnál (E-mail: fokivster@gmail.com; Telefon: +36 20 274 62 42 vagy +36 20 529 64 65)

Kutyát a strand területére TILOS bevinni! A gyerekek (időjárás függvényében) a verseny ideje alatt tudnak fürdeni és a strand területén található játszóteret is használhatják.

Felnőtteknek 17 órától koncertet ad a Night&Day Big Band