Vízitúra Kupa IV. forduló Szigetszentmiklós

Szigetszentmiklós a Csepel – szigeten található, a Ráckevei – Dunaágban. Ez a Duna egyik legszebb szakasza a Szigetköz mellett. Ezt az adottságot kihasználva tervezték meg a szervezők a résztvevők számára az útvonalat.


De kezdjük a történetet inkább a legelején. A hét elején még kánikula söpört végig az ország egész területén. Majd hirtelen lehűlt az idő és egymást követték a hevesebbnél – hevesebb zivatarok és széllökések. A verseny napjára sem ígértek jó időt, így félő volt, hogy nagyon kevesen jönnek majd el. Szerencsére minden rácáfolt erre a feltevésre, mert az időjárás pont versenyhez méltó volt és a részvevők száma is rekordot döntött (167 versenyző). 


A rajt után a cél felé sétálva találkoztam egy horgász bácsival, aki azt mondta nekem „ hogy ilyen gyönyörű dolgot még nem nagyon látott”. Igazából akkor értettem meg mire gondol, mikor kifejtette, hogy ott ült a mólón, ahol több évtizede horgászik és egyszer csak az általa megszokott, egyhangú Dunán nagy robajjal elindult a több tucat különböző színekben pompázó kishajó... 


A versenyzőknek is csodálatos élményekben volt részük a verseny folyamán. Itt – ott szűk „nádösvényen” vezetett az út, és a méltán híres Foki-híd alatti csőbe bújás se mardhatott el. De a képek beszédesebbek: 


A díjátadás magas színvonalú volt. A megszokott díjak mellett minden résztvevő kapott emlékérmet és minden hölgy résztvevő egy szál rózsát is. 

Találkozunk Ráckevén Július 21-én!

A képeket készítette: Ecseki Nádor