Vízitúra Kupa II. forduló Baja - élménybeszámoló

Gyönyörű időben zajlott le Pünkösd előtt a Vízitúra Kupa második fordulója, Baján. Bajaiak másodjára nyerték el a forduló rendezését. A verseny nem csak a versenyzőknek és a „friss túrázóknak” szólt, hanem nyitott a kisgyeremekes családok felé a Kalandor elnevezésű mini távval (4 km).


A hosszabb távot választó versenyzőknek nem csak a 35 illetve 12 km-es távval kellett megküzdeniük, hanem a folyamatosan emelkedő Dunával is. A versenyzők – persze akinek volt ereje és ideje – olyan gyönyörű tájakat tekinthetett meg útközben, mint a Gemenci erdő természetvédelmi Dunai része.


A bajai fordulón a legnagyobb versenyt férfi kajak egyesben és kajak párosban láthattuk. Kajak egyesben az első három helyezett 1 percen belül érkezett a célba. Kajak párosban a Multi SE gyerek versenyzői tettek ki magukért és verték meg a már rutinosnak számító – még ifjúsági versenyző Gödi párost – pár másodperccel.


A parton maradt családtagok bevonatozhattak a belvárosba és megismerhették a város csodáit, aki szemfüles volt, annak akadt pár perce egy nagyon finom fagyit is elfogyasztani. A közelgő vihar egy kicsit megtréfálta a dobogóra állókat, mert esőben vehették át díjaikat, de összeségében elmondható, hogy a verseny jó volt! A megfelelő szervezést mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy 134 versenyző 78 egységben szállt vízre.:::További képek itt:::