Vízitúra eszközök érkeztek a balatoni megállóhelyekre!

Dicső korszak ez a magyar vízitúra történelmében - soha nem látott reneszánszát éli át ez a gyönyörű hagyományokat ápoló szakág. Hazánk folyóinak, tavainak partján vízitúra megállóhelyek épülnek vagy újulnak meg, nyaranta több ezer kisiskolás vesz részt Vízivándor táborokban, hogy felnőve már szenvedélyévé váljon ez a mozgásforma, s elképzelhetetlen legyen a nyaralás kajakozás vagy kenuzás nélkül. Ennek a folyamatnak egy kiemelt állomása a Balaton vízi turizmusának fejlesztése.


A Balaton körül több helyszínen vízitúra megállóhelyeket fejleszt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Helyi önkormányzatokkal, egyesületekkel együttműködve épülnek a csónakházak strandokon és turisztikailag frekventált helyszíneken, egymással hálózatba kapcsolva, azzal a céllal, hogy a nyaralást minél többen egészítsék ki egészséges és környezettudatos szabadidő-eltöltéssel. A Siófokon, Zamárdiban, Balatonszemesen, Fonyódon, Keszthelyen, Révfülöpön, Tihanyban és Balatonfüreden megépülő vízitúra központokban lehetőség nyílik majd kajakot, kenut, sárkányhajót és surfskit valamit hagyományos és pedálos SUP deszkát is bérelni.


Minőségi szolgáltatást csak magas színvonalú, modern eszközökkel és elkötelezett üzemeltetőkkel lehet nyújtani - erre törekszik a Magyar Kajak-Kenu Szövetség is. A turisztikai és infrastruktúrafejlesztési támogatásból a helyszínen üzembe helyezett eszközök a legmagasabb minőséget képviselik. A most elkészült hajótárolók modern, letisztult vonalai a Balaton part új látványosságát képezik - a benne tárolt kajakok, kenuk, SUP-deszkák pedig tavasztól a helybéliek és az ide érkező turisták számára teremtenek színvonalas körülményeket a szabadidő aktív eltöltéséhez. A hajókban GPS alapú helymeghatározó rendszer növeli a túrázók felhasználói élményét, hiszen túra után megtekinthetjük a megtett távot és útvonalat, illetve ez összeköttetésben van a nemsokára mindenki számára használható online bérlési rendszerrel is, melyet majd a vizicsizma.hu weboldalon használhat a nagyközönség.