Új vízitúra megállóhely a Dunánál - Komárom

Komárom Dunapartja Jókai Mór regényében, az Aranyemberben is feltűnt - a romantikus regényből mára ha gabonával megrakott teherhajókat nem is, de romantikus hangulatú ligeterdőket ma is találhatunk. A Hajóvontató-part egy csendes, nyugalmas üdölőkörzete Komárom városának, mely most egy új vízitúra megállóhellyel is bővült.


A Duna felső folyásán gyönyörű szakaszokat találunk - az egyik nagyon látványos folyópart a Komárom - Neszmély - Lábatlan között vezető hangulatos vízi út. Lábatlanban nemrég került átadásra egy modern vízitelep, Neszmélyben pedig egy egyedülálló hajóskanzent kereshetünk fel.


A túra közben dunai szigetek, galériaerdők, a komáromi erődrendszer történelmi emlékei és klassz parti fövenyek szegélyezik utunk. Ennek a túrának az ideális kezdőpontja a most elkészült vízitúra megállóhely, amely konténeres öltözőkből, hajótárolóból és egy gyönyörű folyóparti pihenőhelyből áll. 


A közelben található réten sátrazhatunk, a kis szigetet rövid bemelegítő túra keretében meg is kerülhetjük. A Monostori-erőd kínálta népszerű turisztikai látványosság a közelben található, így akár arra az időre is itt hagyhatjuk hajóinkat és csomagjainkat, amíg megnézzük a híres erődrendszert.


A közelben futó Eurovelo 6 kerékpárút és a Duna lomhán hömpölygő folyama mind jobbnál jobb szabadidős kikapcsolódásokat kínál, azok számára akik itt pihennek meg egy hosszabb túra során vagy épp innen indíják hétvégi kiruccanásukat.