Új vízitúra megállóhely a Duna és az Ipoly találkozásánál - Szob

A Duna és az Ipoly folyó torkolatánál található Szob fontos víziturisztikai megállóhely, hiszen egyszerre szolgálja ki mindkét folyó evezős turizmusát. A Dunán ereszkedő csoportoknak ideális megállóhely, míg az Ipoly alsó folyását felfedező túrák számára is kiváló kiindulópont, mert közúton és vasúton is könnyen megközelíthető.

Szobon az Ipoly legszebb szakaszára indított túrák előtt felszerelést bérelhetünk, Tésáig vagy Ipolytölgyesig transzfert kérhetünk, majd más dolgunk nincs is, csak élvezni a vadregényes folyó nyújtotta látványos túrákat. 


Szobon, a Duna-parton a VEKOP-4.1.1-15-2016-00004 azonosítószámú projekt keretében a meglévő épület bővítése készül el: közösségi funkciókat ellátó tér és teakonyha valamint egy öltöző. Elkészül még egy elsősegélyszoba (egészségügyi szoba) illetve tisztálkodó helyiségekés mellékhelyiségek A projektben kivitelezésre kerül egy zárt hajótároló: illetve fedett terasz, erkély is. Az új épületrésszel együtt kialakításra kerül akadálymentes vizesblokk, telken belüli közműépítés. A fejlesztési terület önkormányzati tulajdonban van, a beruházó Szob Város Önkormányzata konzorciumi tagként, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség pedig konzorciumvezetőként felügyeli a kivitelezést. 


A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése” című pályázati projekt keretében közép-dunai szakaszon (Budapest és Pest-megye) 15 vízitúra megállóhely újul meg. Több helyszínen infrastrukturális fejlesztésekre kerül sor, néhány meglévő megállóhelyen eszközfejlesztéseket hajt végre a konzorcium, ezzel is elősegítve a térség vízi turizmusának előrelépését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a vizet és vizes mozgásformákat válasszák a túrázni vágyók.