Új kajakok és kenuk érkeznek több viztúra megállóhelyre!

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elkötelezett amellett, hogy nem csak az élsportolók eredményeit segítse, hanem a vízi sportokat szabadidős tevékenységként is népszerűsítse. A legendás vízi vándortáborok hangulatát varázsolják vissza folyóinkra, tavainkra, de a legmodernebb felszerelésekkel, korszerű beruházásokkal.

Ahhoz, hogy a kajakozás és a kenuzás iránt érdeklődők pozitív élményeket szerezzenek, nagyon fontos a színvonalas eszközpark. A sportággal csak ismerkedők számára is biztonságos és minőségi hajók kiválóak akár több napos túrákra, stabilak és könnyen evezhetők, emellett nagyon tartósak is. Több tucat helyszínen épül új vízitúra megállóhely, melyeket a Magyar Kajak-Kenu Szövetség modern kajakokkal és kenukkal szerel fel országszerte, de a hajókat szállító vontákkal, motorcsónakokkal, stégekkel is bővül az megállóhelyek felszerelése, a felújítások, vizesblokk és csónaktároló építkezések mellett.


A folyamatosan elkészülő beruházásoknak köszönhetően nem csak új vízitúra megállóhelyek kerülnek átadásra, hanem ezekbe új eszközpark is kerül, melyeket majd kibérelhetnek a túrázók a helyszíneken. A balatoni helyszíneken indul el az a később országos rendszer, amellyel online lehet majd kibérelni ezeket az eszközöket, a rájuk szerelt technológiának köszönhetően pedig a túránk útvonalát is nyomon követhetjük. 


Az Alsó és a Felső-Tiszán, a Mosoni-Dunán és a Dunakanyarban, valamint a Kőrösökön nyári szezont már új túrahajókban evezve élvezhetik a vízi kalandok szerelmesei!