Új csónakház Keszthelyen

A Keszthelyi-öböl a Balaton egyik legjobb helye - közel vannak a Balaton-felvidék tanúhegyei és egy ugrásra található a Kis-Balaton vadonja vagy épp a déli part hangulatos strandjai. A városi strand nagyon népszerű az itt nyaralók körében, az idei szezonban pedig újabb szolgáltatással bővül a történelmi fürdőhely: vízitúra megállóhely és csónakház épült a Keszthelyi Strandon!

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a GINOP-7.1.2-15-2016-00008 "A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése" című fejlesztési program keretében az északi és déli parton is vízitúra megállóhelyeket fejleszt. A cél, hogy a Balaton vizén egyre többen tölthessék aktívan szabadidejüket, környezettudatos, látványos vízitúrák során bejárva a Balaton.


A most elkészült keszthelyi csónakház gyönyörű partszakaszon fekszik, a színvonalas épület a most megújuló Keszthely városi strand egyik új szolgáltatását jelenti - a benne tárolt, kibérelhető kajakok, kenuk, SUP-deszkák a helybéliek és az ide érkező turisták minőségi élményeit szolgálják a szezon kezdetétől.

A Balaton aktív turizmusának fontos mérföldkövei ezek a fejlesztések, Keszthely pedig ideális kiindulópont arra, hogy felfedezzük a tó nyugati medencéjét, kombinálva például a Kányavári-sziget természeti értékeit vagy a közeli Hévizet felkereső kerékpártúrát egy izgalmas balatoni kenuzással, kajakozással!