Tornaterem átadó Pécsett

Nagy nap volt a pécsi sportszeretők számára 2019. április 30-a, mikor a Jókai Általános Iskola és Pécs Kajak-Kenu Club közös használatában lévő, megújult tornatermet átadták a diákoknak és a sportolóknak.

Az átadórendezvényen részt vett Schmidt Gábor a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, a város képviseletében pedig Őri László alpolgármester, illetve Vári Attila a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, aki egyben a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is. A pécsi kajak-kenu sporthoz méltó körülményeket teremtő tornaterem fejlesztési projekt három ütemből állt. Az első ütemben az épület szigetelésének és nyílászáróinak cseréje valósult meg.


 A második ütemben, az épületben található edző helyiségek kibővítése és a vizesblokkok felújítása, a harmadik ütemből pedig a belsőterek felújítása fejeződött be (öltözők, kondicionáló terem). Az ingatlan színvonalát egy teljes tetőcsere, külső vakolás és festés illetve az új épületszárnyban nyílászárók cseréje emelte tovább. Az így létrejött épület így már funkcionális, korszerű és energiatakarékos. A teljes projektet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított "16 Kiemelt Sportág létesítményfejlesztési program" keretéből finanszírozta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, összesen 37.000.000,- Ft értékben.


Az átadó rendezvényen Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy az idei szegedi világbajnokság is nagyon fontos esemény a hazai vízisportok életében. A világversenyeken rajthoz álló tehetségek pontosan a helyi egyesületekhez kapcsolódó fejlesztéseknek köszönhetően döntenek a kajakozás és a kenuzás mellett, továbbá bízik abban, hogy ez a fejlesztés is elősegíti a jövő generáció sportsikereinek megalapozását.