Tokajban indul a “Hazai Vizeken” nyara

Természet közeliség, harmónia, szabadság. Garantált érzések azok számára, akik tavasztól őszig vízre szállnak evezni. Számos felfedezésre váró, vadregényes, gyönyörű vízfelület található Magyarországon.

Az ötvenes-hatvanas évek mozgalmas vízi élete után ismét reneszánszát éli a vízi turizmus, főleg Tokaj környékén, legnyugodtabb folyónkon, a Bodrogon, a vadregényes Bodrogzugban, vagy éppen a Bodrog-Tisza találkozásánál, a legnagyobb hagyományú magyar történelmi borvidék szívében.

Éppen innen, a Simon László Tokaji Vízitúra Központból, kajak-kenu pontról és vízitúra megállóhelyről rajtol, és ide érkezik vissza a Bodrogzug Beevezés mezőnye június 12-én, szombaton.

A Bodrog, mint a legnyugodtabb folyónk, kiváló természeti adottságaival az egyik legvonzóbb vízitúra célpont, amely tökéletes vízfelület a teljesen kezdő vízitúrázóknak is.

A nyár első beevezését két távon, 25 valamint 8,6 kilométeren rendezzük meg, kajak és kenu női és férfi egyes, valamint kajak és kenu vegyes-, valamint női és férfi merev-, illetve felfújható SUP-os kategóriákban. 

Ezen kívül lesz SUP-os ügyességi versenyszám is minden állva deszkázónak. 

Az eseményre az online nevezéseket június 10-én 20.00 óráig várjuk, de korlátozott számban a beevezés helyszínén is lehet nevezni június 11-én, reggel 8 és 8.45 között. 

A hosszabb táv rajtidőpontja 10.45, a rövidebbé pedig 11.00. Arra kérünk minden indulót, hogy a Bodrogzug Beevezés központjába, vagyis a Simon László Tokaji Vízitúra Központba, futamának rajta előtt minimum másfél órával érkezzen meg!

A helyszínen - előzetes egyeztetés alapján - korlátozott számban SUP és KENU felszerelés bérlésére lehetőséget biztosítanak a szervezők. 

A vízitúra központban az esemény alatt az öltözők, a vizesblokkok és a büfé, várják a résztvevőket. 

További információk a hivatalos versenykiírásban.