Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület vízisport-centrumának átadója

A legendás Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület 8 éve a Tiszai Erőmű strandján kezdte meg munkáját, mely mára az egyik legnagyobb tiszai klubbá fejlődött - ősztől mintegy 150 versenyző munkáját 10 edző szakmai tapasztalata segíti jobbnál jobb eredményekhez.

A hőskorban még a Tisza természetes partjáról szálltak vízre a túrázók es az versenyzők, az öltözőt csak bérleték, a lapátokat kölcsönözték - mára viszont a tiszaújvárosi lakosok népszerű sport és rekreációs helyszínévé vált az egyesület központja, stégje, kertjében található szabadtéri kondiparkja.


Az eseményen Schmidt Gábor, a Magyar Kajak–Kenu Szövetség elnöke, Boros Gergely kajakos világbajnok, az országos szövetség szakmai igazgatója, dr. Mészáros János, az olimpián kívüli sportágakat és műfajokat tömörítő Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke, Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője, Bráz György, Tiszaújváros polgármestere és Farkas Zoltán kajak–kenu mesteredző, aki korábban tizenhat évig volt Tiszaújváros polgármestere átadták az megújult vizisport centrumát, mely egyszerre szolgálja a versensportot és a vízi turizmust is, hiszen edzőközpont funkciója mellett vízitúra megállóhelyként is üzemel. A jeles eseményen emléktáblát is avattak.