Téged is várunk a Hazai Vizeken!

Szeretsz kajakozni, vagy kenuzni? Netán a SUP vagy a sárkányhajó áll hozzád közelebb? Szereted a vízitúrákat? Kipróbálnád magad az ország legkülönfélébb és legszebb vízitúra útvonalain? Részt vennél családoddal egy egész napos vízi élményben? Ha igen, akkor bátran állíthatjuk, hogy ezt az oldalt és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) által elindított Hazai Vizeken programsorozatot Neked találták ki!

Vízitúrázni jó!

A szabadidős vízisport népszerűsége az elmúlt években folyamatosan nő. Egyre többen szállnak vízre hétvégente, akár egyedül, akár a barátokkal/családdal, hogy vízről, evezve felfedezzék Magyarország legszebb tájait, miközben mozognak, és kikapcsolódnak. Mi azt látjuk, hogy egyre többen fedezik fel szívesen a hazai tájakt, divat lett itthon nyaralni, és egyre komolyabb az igény az aktív szabadidős programokra. A MKKSZ éppen ezért hozta létre az evezzitthon.hu weboldalát és indítja el a Hazai Vizeken eseménysorozatot. Célunk, hogy tájékoztassuk, megszerettessük és egy kis egészséges versengésre invitáljuk a hobbilapátolókat is Magyarország gyönyörű vízi felületein.

Mi is az az evezzitthon.hu?

Az oldal célja, ahogy a főoldalon is olvasható: „Fedezd fel Magyarország vizeit!”. Ahhoz azonban, hogy el tudj indulni, fontos tudnod, hogy melyik folyón vagy tavon, milyen lehetőségek várnak. 

Ezért a „Megállóhely” menüpontban 16 régió közel 100 kajak-kenu pontját találod meg nálunk, ezeken a helyeken felszerelést bérelhetsz, megpihenhetsz, vagy különböző szolgáltatásokat vehetsz igénybe. Ha esetleg nem tudod, merre indulnál el, akkor sincsen semmi gond, mi segítünk! 

A „Túra” menüpontban 17 vízitúra útvonal leírását találod meg, mint például; hogyan juthatsz el egy SUP-al Tihanyból Sajkodra, vagy hogy mire kell figyelned, ha az Országház előtt és a Lánchíd alatt akarsz kajakozni. Emellett itt a Hírek menüpontban beszámolunk majd a Hazai Vízeken sorozat eseményről, valamint a túraútvonalakkal legfrissebb információkról is. Ha ezek mind megvannak, neked már nem marad más dolgod, csak evezz itthon, méghozzá Hazai Vizeken!

Az MKKSZ 2021-ben összesen 12 eseményből álló Hazai Vizeken programsorozatot indít. A cél, hogy lehetőséget biztosítsunk több száz szabadidő sportolónak, hogy megméressék magukat, és hogy egy egész napos vízparti családi időtöltést kínáljunk a résztvevők számára. A sorozat nyolc állomásból áll, melyeket az adott vizek beevezésének neveztünk el. Ehhez csatlakozik négy alapvetően különálló, de a sorozatba beleszámító esemény, a Balaton-Átevezés, a Lupa SUP, a Tisza-tó átevezés és a Fonyódi Meet&SUP. A pontos időpontokat és helyszíneket az „Események” menüpontban találod, benne minden fontos információval. A programsorozatra, kajakkal, kenuval, SUP-al és sárkányhajóval is lehet jelentkezni, a legjobbakat helyszínenként és összesítésben is díjazzuk! 

Lépj velünk kapcsolatba!

Amennyiben kérdésed, észrevételed lenne a programjainkkal, a túrákkal, az útvonalakkal vagy akár az oldal tartalmával kapcsolatban, ne habozz, írj nekünk az info@mkksz.hu e-mail címre. Találkozunk a Hazai Vizeken!