RábaLapátolás - élménybeszámoló

Június 16-án került megrendezésre a Vízitúra Kupa III. fordulója a Rábán. Mondhatjuk, hogy az eddigi versenyek közül ez a forduló „hozta” a legtöbb izgalmat a versenyzők számára. De kezdjük is az elején!


A hetet viharok jellemezték, még pénteken is itt – ott esett az eső. Szombat reggelre azonban kisütött a nap és a hőmérő higanyszála is 30 fok körül mozgott. A Rába vízállása is kegyes lett a hétvégére a versenyzőkhöz. Így várták a szervezők a kajakozni – kenuzni vágyókat Csörötneken.


A nevezésnél is szemmel látható volt a nagy érdeklődés, később ezt a számok is bizonyították, hiszen 96 egységben 158 versenyző szállt vízre. A Rába, így enyhén magas vízállásnál is gazdagodott kormánylapátokkal és majdnem egy kenuval is gazdagabb lett. A 24 km leevezése után mindenkit friss gyümölcskavalkád várt a parton. Több kategóriában is szoros verseny alakult ki, még úgy is, hogy a versenyzők nem egyszerre, hanem össze – vissza egyesével indultak.


A vegyes kenu párosban az első két helyezett között 20 mp döntött, míg a kenu férfi párosban csak 11 mp, emellett még 3 olyan kategória volt ahol 1 – 2 perc döntött az első két helyről. A parton várakozó gyerekeket kézműves foglalkozással várták.


A szervezők mindenkire gondoltak és 2 üstben is rogyogott a babgulyás. A győztesek ajándéka igazán ötletes volt!


Egy „Híresség” is megmérettette magát a versenyen. Friss túrázó kategóriában induló Berkes Sándor a Magyar Televízió operatőre, aki főleg sporteseményeken forgatott.


A legtapasztaltabb versenyző és a legfiatalabb versenyző között 75 év korkülönbség volt. A legtapasztaltabb: Kézdi Gábor (85 év) A legfiatalabb: Sallay – Apor Dániel (10 év) Az eredményhirdetés után kezdetét vette a buli. A résztvevők fele ropta éjszakába nyúlóan a táncot a két élő zenekarral.


Másnap a Rába Oda – Vissza verseny került megrendezésre. Sajnos a magasabb vízállás sokakat elriasztott, de így is sokan kipróbálták magukat ezen a 10 kilométeres távon. Hasonló élményekre vágysz gyere a következő fordulóra, Szigetszentmiklósra Július 7. –én.

Vieland Ágnes