Műemlék csónakház átadó - Pesterzsébeten

A Duna fővárosi szakaszának leghangulatosabb része a Ráckevei-Soroksári Duna-ág. A Kvassay-zsilipnél induló folyószakasz legendás csónakháza található Pesterzsébeten - a gyönyörű épület most új funkciókat kapott. Szeptember 23-án, ünnepélyes keretek között adták át a felújított épületet.

az átadó egyik pillanata

Az ESMTK műemlék csónakháza fővárosi védettségű épület, melyet az egyesület önálló konzorciumi tagként a VEKOP projekt keretében újított fel, melyben a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a konzorciumvezető. A Közép-Duna vízi turizmusának komplex feljesztése elnevezésű programban a Duna fővárosi szakaszán 15 vízitúra megállóhely épül ki, ebbe a hálózatba illeszkedik a pesterzsébeti túrakikötő is. A VEKOP projekt beruházásai közül elsőként fejezték be a munkát, így szeptember 23.-án ünnepélyes keretek között átadták a beruházást. 

a pesterzsébeti csónakház felújított része, az átadó napja 

Az eddig is hajótároló csarnokként funkcionáló, fővárosi védettségű Hullám Csónakház belső átalakítása, nem ép.eng.köteles kivitelezés volt. A csarnokon belül 162 m2 beépítésével kulturált női-férfi öltözőket, vizesblokkokat, és közösségi tereket alakítottak ki a vízitúrázók számára. Az átadón bemutatták a pesterzsébeti Dunapart további fejlesztési irányát is, melynek szerves része a most megújult csónakház és a csónakház szomszédjában található, a nyáron átadott jódos fürdő mellett. 

kilátás az üvegfalon keresztül új szárnyból a hajótároló részbe a hajótérolóban található versenykajakok és túrakenuk a hajótároló műemlék külső homzokzata a pesterzsébeti vízitelep egy részlete az átadó idején a hajótároló egy felújított részlete, a versenykajakok a tárolón a pesterzsébeti vízitelep egy részlete a hajótároló egy felújított részlete, egy túrakenuval az előtérben, a versenykajakok a tárolón az újonnan kialakított közösségi tér egy részlete kültéri fotó a felújított hajótáróról az újonnan kialakított közösségi tér egy részlete egy sárkányhajóval bakon az előtérben hajótároló műemlék külső homzokzata kültéri fotó a felújított hajótáróról a pesterzsébeti vízitelep egy részlete