Méltó nyitány

A Hazai Vizeken versenysorozat és a vízi turisztikai szezon méltó nyitánya zajlott le Dunakeszin, a Nagy Duna Beevezésen. Kellemes, szélcsendes, napos tavaszias időben 140-en szálltak vízre kajakokkal, kenukkal, SUP-okkal egyéniben és csapatban, és azok is jól érezték magukat, akik a parton maradtak.

A legfontosabb versenyszámok, vagyis a 24 kilométeres-, a 8 kilométeres-, és a SUP-futam mezőnyét Tuzson Bence, a térségi országgyűlési képviselője indította el. 

A vizet lelkes amatőrök, korábbi sikeres versenyzők, és a jelen kiválóságai lepték el, a leghosszabb távnak SUP-deszkán a sportág örökös bajnoka, Kövér Márton is nekivágott. A legelszántabbak Dunakesziről folyásirány szerint lefelé indulva először a Szentendrei-sziget déli csücskét, majd a Lupa-szigetet kerülték meg, és ugyanezen az útvonalon eveztek vissza a rajthoz, vagyis Dunakeszire, a városi strandig. 

“A parton maradt szurkolók sem unatkoztak, nagy sikert aratott az Instagram-keret, és a szerencsekerekünk is - mondta Vida Gergely, a Hazai Vízeken versenysorozat szervezője. - Az eseményt népszerűsíteni eljött a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond, a díjak átadásában pedig részt vett Sipos Dávid, Dunakeszi sportért felelős alpolgármestere is. Az első eseménynek a helyszínen nagyon jó volt a visszhangja, a résztvevők nem panaszkodtak semmire, és sokan elmondták, hogy a többi állomáson is ott lesznek. A Nagy Duna Beevezés méltó nyitánya volt az idei vízi turisztikai szezonnak.”

A célba érőknek járó oklevelek már letölthetők.

Találkozzunk két hét múlva Sarudon, a Tisza-tó Beevezésen!