Legendás vízitúra helyszín - a Felső - Tisza VIDEÓ

A Felső-Tisza. Magyarország egyik legértékesebb természeti értéke. Ezt a csodálatos vadvidéket a legjobban úgy ismerhetjük meg, ha mi is csónakba szállunk, és a folyó nyomába eredünk. Ártéri fűzligetek között, nádasokkal szegélyezett holtágak hosszán, a sodrást követve izgalmas vízitúrák várnak ránk a Tisza folyón.

A vízitúrák hagyományát meg kell ismertetni a felnövekvő generációval is. Számukra különösen fontos, hogy ne csak a virtuális, hanem a valódi világban is kiismerjék magukat, természetközeli élményeket szerezzenek. Erre kiváló lehetőség egy kenutúra vagy épp egy vízi vándortábor. 

A Felső-Tiszán több vízitúra megállóhely várja a csoportokat, megújult helyszíneket, színvonalas szolgáltatással. Több napos túrák, aktív hosszú hétvégék célpontjának ideális a folyó, ahol életre szóló élményeket szerezhetünk. 


A vízitúrára felkészülés már otthon elkezdődik - a viziturapont.hu oldalon részletes információkat találunk a Felső-Tisza vízitúra megállóhelyeiről, szálláslehetőségekről, felszerelésbérlésről és a legszebb látnivalókról. A weboldal gyakorlati tanácsokkal szolgál a kezdő és a haladó túrázók részére is.

A vizituratervezo.hu egy olyan különleges útvonaltervező szolgáltatás, ahol megtervezhetjük a napi evezés hosszát, kiválaszthatjuk a szálláshelyet, táborozóhelyet kereshetünk, tájékozódhatunk a környék nevezetességeiről. Más térképszoftverek nem alkalmasak arra, hogy pontos adatokat közöljenek a vízen megtett út hosszáról, csak közúton vagy ösvényeket képesek útvonalat tervezni - a vizituratervezo.hu viszont tökéletesen alkalmas erre a feladatra. Használatával nem ér minket meglepetés a vízen.


A Felső-Tiszán több településen is bérelhetünk felszerelést a vízitúrához - kenut, kajakot, mentőmellényt és vízálló hordókat. Ha saját tempónkban fedeznénk fel e táj szépségeit, akkor is érdemes igénybe venni a helyi szolgáltatók segítségét - hajószállításban, logisztikában megkönnyítik a túra szervezését. De szervezett programokon is részt vehetünk, ahol szakavatott túravezetők avatnak be a szőke Tisza legféltettebb titkaiba!

A Felső-Tisza csodáig lenyűgözik azokat, akik belevágnak ebbe a kalandba. Tavasztól késő őszig várja a folyó az evezős túrázókat, egész nyáron át kínálja szebbnél-szebb tájait pihenésre, aktív kikapcsolódásra. Keresve sem találunk ennél tökéletesebb helyet ahhoz, hogy közel legyünk az élővilághoz, eltávolodjunk a mindennapok zajától, s elmerüljünk kicsit a Természet csendjében...