Legendás vízitúra bázis Leányfalun - a Vadkacsa Egyesület

A 2019 ben 28 éves Leányfalui Vadkacsa Egyesület már több generációt ültetett kenuba, adott kezükbe evezőlapátot és indította el őket irányba a Dunán... és még számtalan gyönyörű folyón és tavon, ahol a természet iránt érdeklődők, vízitúrázni vágyók olyan élményeket szerezhettek, amelyek után örökre a vízre vágytak vissza. A Vadkacsa színvonalas és elkötelezett munkája követendő példaként szolgálhat az összes hazai vízitúra egyesület számára.

A Vadkacsa Egyesület Leányfalu hangulatos Duna-partján található, komoly hagyományokat ápoló civil szervezet, elkötelezett a vízitúrázás népszerűsítésben. A Karl May regényekből ismerős indián táborok hangulatát tökéletesen visszaadó vízitúra megállóhelyen kajakot és kenut bérelhetünk és még a felszerelések szállítását is megoldják, ha kérjük. De a számos szervezett progam közül is válogathatunk oldalukon. 


A dunai vízitúrák kiváló kiinduló vagy pihenőpontjának számító Leányfalu a Szentendrei-szigettel szemben, a Duna nyugati partján,  Szentendrétől északra található, mindössze 27 kilométerre Budapesttől. A Szentendrei-Duna folyása Leányfalun csendes, a galériaerdővel kísért partja kellemes hangulatú, nyugodtalmas, így  pihenésre, feltöltődésre tökéletes. Hajóinkat szinte bárhol vízre bocsáthatjuk a víz sekélysége miatt. Az Eurovelo 6-os kerékpárút átvezet a községben, így két keréken bejárhatjuk szinte az egész települést, a bringázást kombinálva a vízitúrával.