Korzika, a Szépség szigete - kajakkal felfedezve

A Franciaországhoz tartozó Korzika szigete nem csak egy Földközi-tengerrel határolt földdarab - konok, függetlenségükért évszázadok óta elszántan küzdő lakói, egyedi kultúrája, vadregényes tájai miatt egy ez a sziget egy külön világ, saját szabályokkal. Korzikát a "Szépség szigete" állandó eposzi jelzővel illetik - az elnevezés nem véletlen.


A hóval borított magas hegygerinceket, vihar tépte fenyveseket ugyanúgy megtaláljuk itt, mint az ódon kisvárosokat vagy a sziklás öblökben megbújó homokos partokat. A sziget hagyományosan az aktív turizmus paradicsoma, de nem csak a túrázok találnak itt kiváló lehetőségeket - érdemes a víz felől is megcsodálni Korzikát.


 Ha tengeri kajakkal indulunk a tagolt partvonal máshonnan megközelíthetetlen részeinek felfedezésére, emlékezetes élményeket szerezhetünk. A titkos öblök felett az egykor a szigetet védő genovai őrtornyok emelkednek, a víz kristály tiszta és október derekán még gyakran 19 fokos. A kajakokkal bejárhatjuk a legszebb részeket, kiköthetünk az eredeti állapotukat megőrzött fövenyeken, ahol teljes nyugalomban élvezhetjük a Természet szépségét. Ezek olyan élmények, amelyekkel az átlagos turista soha nem találkozik, ezekért érdemes letérni a kitaposott útról és vállalni azt a fizikai igénybevételt, amit a napi távok leevezése jelent. Ha a tömegturizmustól nem háborgatott, valódi pihenés a célunk, válasszuk a tömény szépség szigetét - a lenyűgöző Korzikát! 
Fotók: Radics Ákos