Kajakpóló és szlalom roadshow - Szegeden!

A Szegedi Vízisport Egyesület lelkes tagjai különleges eseményen vehettek részt az év utolsó napjaiban. A különleges és kevéssé ismert sportágat népszerűsítendő a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében egy szegedi medence változott kajakpóló és szlalom versenypályává egy napra - hogy a fiatalok megismerhessék ezt a két különleges sportágat.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség fontos célja, hogy a síkvízi versenyszámok mellett a hazánkban kevéssé ismert, ám nagyon izgalmas szakágak népszerűségét is növelje. A Szegeden szervezett roadshow kiváló felületet biztosított ehhez a kezdeményezéshez. Az eseményen Storcz Botond, olimpiai bajnok, szakágvezető mutatta be a sportágat, majd a válogatott Seprenyi Sára kápráztatta el a fiatal sportolókat a szlalomkajak különleges tulajdonságaival, többek között az eszkimófordulóval.

A hazai folyókon nem űzhető sportág számára óriási lehetőség lesz a kiskörei duzzasztó mellé tervezett szlalompálya, amely megépülése után lehetősét biztosít majd arra, hogy határainkon belül is fejlődhetnek, edzhetnek e mozgásforma szerelmesei. A kajakpóló bemutatót a nagymarosi sportegyesület tagjai tartották, köztük az egyetlen hazai Szuperliga részt vevő Kiss Miklós mesélt a fiatal sportág szépségeiről, valamint az oroszlányi kajakpóló Vidra SE vezetője, Tímár István látta el hasznos információkkal az érdeklődőket.


Ifj. Foltán László, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szabadiős szakágának vezetője elmondta a megjelenteknek, hogy  a most megújuló Maty-éri Szegedi Olimpiai Központban a kajakpóló is megjelenhet, hiszen ilyen jellegű fejlesztések is megvalósulnak. A tervek szerint a szegedi egyesület is indít egy U16-os csapatot a nyári kajakpóló bajnokságon. További képek az eseménydús napról, a képeket köszönjük Petrovics Kálmánnak: