Kajakkal a Paradicsomban - Palau szigetvilága

Ha egzotikus nyaralásról álmodozunk, legtöbbször a Maldív-szigetek vagy a Seychelle-szigetek jut eszünkbe, esetleg Mauritius vagy Tahiti. Ezekhez a népszerű helyekhez képest Palau több száz szigetből álló csodavilága még érintetlen és gyönyörű.

Palau trópusi éghajlatú, vulkáni és korall alapanyagú szigetei Mikronézia részét képezik. Az apró köztársaságot több száz sziget alkotja, amelyek nagy része lakatlan, érintetlen természeti környezettel csábítja a pihenni vágyókat.  

A Robinson-stílusú nyaraláshoz nem kell más, csak egy stabil kajak, benne pár napi ivóvíz, függőágy és egy horgászbot - az atollok között evezve, dzsungellel borított szigeteket felfedezve kicsit magunk mögött hagyhatjuk a civilizációt. 


Palau csodás szigeteit nem fertőzte még meg a tömegturizmus - nem kell illúzióromboló turistahordákat kerülgetnünk, elviselnünk a diszkók és árusok zaját, magányos öblökben evezhetünk - az erdőből kiszűrődő egzotikus rovarkoncert aláfestő zenéjével.


De érdemes mielőbb felkeresni ezt a természeti szépséget, hiszen bármennyire is vigyáznak a szigetlakók erre az értékre, a bolygószintű változásoknak nem tudnak ellenállni. Mivel Palau túlnyomó része csak pár méterrel emelkedik a tengerszint fölé, a globális felmelegedéshez kapcsolódó tengerszint-emelkedés veszélyezteti az ország létét. 

A következő kisfilm Palau csodáit mutatja be, amelyet egy kajaktúra keretében személhetjük meg: