Finisben a Hazai Vizeken szezonja

Az elmúlt hétvégén Dunakilitiből indulva a gyönyörű és vadregényes Szigetközben versenyzett (bográcsozott, pingpongozott, bulizott) egy nagyot a mezőny, most szombaton pedig Leányfalun zárul az első Hazai Vizeken szezon. Az ősz eleji programkínálatban, és a mérsékelten meleg időben (is) a vízitúrázás a menő.

Szombaton reggel késő nyári hűvös, de száraz időben gyülekeztek az indulók Dunakilitiben, a Vadvíz Kempingben, ahol már 20 éve rendeznek vízitúra eseményeket, ennek megfelelően a helyszín kiváló infrastruktúrával rendelkezik. A 12 kategóriában közel százan álltak rajthoz, a legnépszerűbb ezúttal is a férfi kajak egyesek hosszabb, több mint 25 kilométeres távja volt.

A Szigetköz gyors és lassú ágakkal, öblökkel, hidakkal, zárásokkal és szigorúan védett természeti adottságokkal izgalmas és változatos pályákat kínált a hosszú, és a körülbelül 10 kilométeres rövidebb táv indulóinak is.

Az egész éves férfi kajak egyes összetettben toronymagasan vezető dunafüredi Viski Gábor Albert ezúttal a rövidebb távon győzött a dunakeszi színekben versenyző Pénzes Csaba előtt fél perccel. 

Jól szerepelt az idei lapátgyűjtésben vezető Seper Árpád is, aki ezúttal SUP-pal nyerte meg a deszkásoknak kiírt rövidebb távot, és a férfi kenu egyesek között összetettben vezető Tóth János is győzött a Szigetközben, Pataki András, akivel minden beevezésen komoly csatákat vív, ezúttal több mint 50 perccel lassabb volt, neki a hosszabb táv vadregényes ágrendszerével gyűlhetett meg a baja. A női kajakosok között most is az összetettben vezető Kovács-Varga Kriszta lett az első a hosszútávon, így a MULTI SE kajakosának egyre komolyabb az előnye a ranglistán.

A Beevezés persze ezúttal sem elsősorban az öldöklő csatákról szólt. A Vadvíz Kempingben a Hazai Vizeken sátra és nyereményei, a befutóérem, az ingyenes bográcsgulyás, strandröplabda és asztalitenisz, valamint majális-hangulat várta a nevezőket. 

“Az egyik legjobb hangulatú beevezést tartottuk meg Dunakilitiben, köszönhetően a Szigetköz szépségének, valamint a helyiek túraverseny-szervező tapasztalatának mondta Rasztotzky Anna. 

- Az eredményhirdetést sajnos a megérkező zápor miatt előrébb kellett hoznunk, de így is szerencsénk volt az idővel, a távot a mezőny kellemes, langyos napsütésben teljesítette. Az előrejelzések szerint most szombaton Leányfalun még ennél is ideálisabb vízitúrás idő várja a résztvevőket, remélem az idényzárón is elég sokan leszünk. - tette hozzá a Hazai Vizeken programsorozat koordinátora. 

A Szigetköz Beevezés részletes eredményei.