Felújított kulcsosház nyitotta meg kapuit Orfű közelében

A Gubacsos kulcsosház újjászületve, igényes környezetben várja a vendégeit a Nyugat-Mecsekben - olvasható a Sokszínű Vidék ajánlójában.

Jelen cikk alapját képező, a kulcsosházat bemutató írás a Sokszínű Vidék oldalán jelent meg.

Jelentős ökoturisztikai fejlesztést valósított meg a Mecsekerdő a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program részeként, ugyanis 43 millió forint állami támogatással újjászületett a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi körzetben lévő Gubacsos kulcsosház.

A teljeskörűen felújított, egész évben nyitva tartó erdei kulcsosház a Mecsek egyik ikonikus települése, Orfű közelében található. A beruházásnak köszönhetően a természetjárókat mostantól a XXI. századi igényeket is kielégítő körülmények várják a különleges tájképi értékű, védett természeti környezetben.

A kulcsosházra több túraútvonalon – S és K+, valamint a Gubacsos-forrást érintő K● –, Orfűtől mindössze 3,7 kilométerre, egy csendes, fákkal körbevett kis tisztáson találunk rá.

A kulcsosháztól mindössze bő három kilométerre, – Fishing on Orfű fesztiválról is híres, gyönyörű Orfűi-tó partján – található a szintén nemrég felújított Orfűi Vízitúra Bázis. Az evezésen felül, a tó körüli kerékpárút is lehetőséget nyújt az aktív kikapcsolódásra. Mindezek mellett egyéb programlehetőségeket is kínál a vidék kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A kulcsosházat bemutató cikk elérhető a Sokszínű Vidék oldalon.