Evezd át, úszd át, csak valahogy húzd át

A Balaton-átevezés és átúszás mintájára, idén nyáron már a Tisza-tónak is nekivághatnak keresztbe a vállalkozó kedvűek, úszva, vagy evezve, ráadásul ugyanazon az eseményen.

A két legsikeresebb magyar vizes sportág, a kajak-kenu és az úszás összefogott, augusztus 7-én a gyönyörű Abádszalóki Strandról indulhatnak az úszók és az evezni vágyók, úgy, hogy természetesen a két sportág útvonala nem keresztezi egymást.

Kézzel hajtott vízi járművel a táv 8 kilométer, úszva 3 és fél, de a legelszántabbak akár részt vehetnek mindkét kihívásban. Akik az átúszást és az átevezést is teljesítik, azok emlékérmet vihetnek haza, a többiek pedig online oklevelet kapnak, és egy életérzést, hogy úszva, SUP-on, kenuval, vagy akár gumicsónakkal átevezték a Tisza-tavat.

A részvétel az eseményen nemcsak a sportról, a mozgásról, a teljesítményről, és az egészséges életmódról szól, ide a buli, a hangulat, és a társaság miatt is érdemes eljönni, hiszen várhatóan egyszerre több ezren vágnak majd neki az egyre népszerűbb Tisza-tónak augusztus első szombatján.

Ráadásul a augusztus 7-én, a strandon az átevezés és átúszás résztvevői együtt szurkolhatnak a tokiói olimpia zárónapján versenyző kajakosok sikereinek.


tiszato2021.hu

A Tisza-tó Átevezés és Átúszás hivatalos weboldala július 1-én elindult, és már a Facebook-eseményhez is lehet csatlakozni. A versenyt érintő aktuális információkat (időjárás, közlekedés, esetleges halasztás stb.) megtalálhatják az érdeklődők ezeken a felületeken.