Elkészült a révfülöpi Kajak-Kenu pont

A Balaton északi partján is egyre több vízitúra megállóhely nyílik - ezek közül is különlegesnek számítanak a Kajak-Kenu pontok, ahol színvonalas felszerelést bérelhetünk vízitúránkhoz. Egy újabb ilyen pont készült el a festői szépségű Révfülöpön.
Révfülöp a Balaton-felvidék - ha nem az ország - legszebb része, a Káli-medence alatt terül el. Közkedvelt üdülőtelepülés, akár vízi, akár szárazföldi túrákat készülünk tenni, mindenképp ideális körülményeket, környezetet találunk. Karnyújtásnyira van a Káli-medence, így kiváló kerékpártúrákat is indíthatunk a településről.


A környék adottságaiból adódóan szőlő- és bortermelésben is jeleskedik, a helyi gasztrokultúra egyik képviselője. Amennyiben vízitúránk megállójaként Révfülöpöt választjuk, kipróbálhatjuk magunkat az úszásban is. Aki kevésbé megerőltető kikapcsolódási lehetőséget keres, annak a part mentén végignyúló Európa sétány nyugalma, vagy a hajóállomás mellett található Rózsakert “nyújthat menedéket”.

A yachtkikötőben található megállóhelyen kajakokat, kenukat és SUP deszkákat bérelhetünk. Az Európai Uniós forrásból létrejött beruházás elősegíti a térségi turizmus színvonalának emelését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a kajak-kenu mozgásformát válasszák az turisták és révfülöpi nyaralók és lakosok is.