Doboz-Szanazug új vízitúra megállóhelye

Az Erdélyi Érchegységben eredő Fehér-Körös és a Fekete-Körös egyesülésük után Kettős-Körös néven folytatják közös útjukat. A Doboz-Szanazug mellett található torkolat kiváló vízitúra megállóhely, mely nemrég megújult. A Körösök partját hangulatos galériaerők kísérik, a kanyargós folyómeder legendás horgászhelyeket rejt. A lassú folyású, nyugodt vízen evezhetünk a folyón, gyönyörű természeti környezettől övezve.

A Körösök szelíd, keskeny folyómedernek tűnnek nyáron, de a tavaszi hóolvadást követően zabolátlan, sebesen áradó víztömeg vonul le árterükön. A folyószabályozások előtt ez a táj ősi mocsárvilág képét mutatta, majd a vízügyi mérnökök és több generáció kubikos munkájának köszönhetően több millió köbméter földet megmozgatva, gátak közé szorították e folyókat.

A Gyula és Békés közt található Doboz-Szanazug az egyik kedvenc megállóhelyem a Körösök mentén. A gát mentett oldalán, hatalmas tölgyfák alatt áll az új vízitúra megállóhely. A felújított épüleltben vizesblokk, mosdók és közösségi terek szolgálják a Körösökön túrázók kényelmét. 

A tavaszi szezontól már ez a színvonalas vízitúra megállóhely várja a túrázókat, akik ezen az egyedi hangulatú helyen töltenék szabadidejüket. A Körösök csodás vízi világáról itt olvashatsz bővebben.