Csónakház felújítás Szentendrén

Szentendre hazánk egyik kiemelt turisztikai vonzerejét jelenti. A Duna partján épült város igazi ékszerdoboz. A történelmi hagyományok és csodás épített környezet mellett most a vízitúrázás is méltó körülményeket kap - a városi csónakház felújításával a hagyományos turizmus mellett a szabadidős lehetőségek is fejlődni fognak.

Európai Uniós projekt keretében, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség konzorciumvezetésében 15 településen vízitúra megállóhelyek létesülnek a Duna budapesti és Pest megyei szakaszán, így Szentendrén is. Itt a városi csónakház korszerűsítésére, bővítésére is sor kerül. A beruházás során felújítják az épület külső burkolatát, belül megújulnak öltözők és kulön férfi és női zuhanyzók, mosdók épülnek, hogy magasabb minőségben lássa el eredeti funkcióját. Az épület környezete is megújul. 


A megújult épület alkalmassá válik a vízitúrázók fogadására, kulturált körülmények várják majd a városunkba vízi úton érkező látogatókat. A túrázók a lábazat alatt további csónaktárolási helyeket találnak, a zöldterületen tűzrakóhelyet, piknik asztalt, padot és korlátozott számban sátorhelyet alakítanak ki. A beruházás a közbeszerzési eljárást követően várhatóan  2019 végére fejeződik be.