Csónakház avató Zalaegerszegen

A dimbes-dombos Zalában kirándulva az egyik legkellemesebb meglepetés, mikor a rekkenő hőségben egy tó bukkan elénk. A zalai dombok között rengeteg mesterséges tó található - a helyiek ezek partján töltik a nyarat, kiváló programnak számít a strandolás a természetes vizekben. Zalaegerszeg egyik természeti értéke a Gébárti-tó - a népszerű szabadidős központ most új szolgáltatásokkal bővült, mely megalapozza a vízi turizmust.

A Gébárti-tó hangulatos pihenőhelyet kínál a zalaegerszegiek számára - de a parton üzemelő kempingbe az ország távoli részeiről is visszatérnek, hogy a tó partjának parkosított, sétautakkal átszőtt, kellemes kikapcsolódást nyújtó környezetben töltődjenek fel. A környéken kiváló kerékpártúrákat tehetünk, felfedezve a zalai dombok és erdőségek tájait, a túra után pedig az Aqacity csúszdáival szórakoztathatjuk magunkat.

Az átadón készült képen jobbról balra Vígh József országgyűlési képviselő, Dr Vadvári Tibor alpolgármester és Schmidt Gábor a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke tart beszédet, az önkormányzat munkatársai körében


A patkó alakú mesterséges tó felszínét azonban eddig csak horgászladikok szelték - pedig a nyugodt víztükör ideális helyszínt kínál a vízi sportok és szabadidő számára is. A 31 hektáros vízfelület már a kajak-kenu sportág számra is fontos helyszínné vált - a parton egy csónakház és vizesblokkal ellátott öltöző várja a szabadidejüket lapáttal a kezükben eltölteni vágyókat. Az ősszel átadott létesítmény kulturált környezetet teremt arra, hogy a vízes sportok szerelmesei hódolhassanak szenvedélyüknek. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség mobil-csónakház programjának köszönhetően megvalósult fejlesztés megalapozza a zalaegerszegi vízi sportélet fejlődését, szolgáltatásaival növeli a Gébárti-tó turisztikai vonzerejét. Az átadón a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Schmidt Gábor elmondta - az önkormányzattal közösen sikerült elérni azt célt, hogy a vízes sportok népszerűbbek legyenek ami hosszú távon az utánpótlás-nevelést is szolgálja. Vígh József országgyűlési képviselő pedig a tornatermen kívül, a szabadban végzett testnevelés órák fontosságát és a mozgás egészségmegőrzésben betöltött szerepét emelte ki.